(Sb.no): Det er helg og det betyr at mange går ut på en pub eller en nattklubb for å kose seg med ett eller flere glass med noe godt å drikke.

Men av og til er det noen som også drikker for mye, og oppfører seg dårlig. Og da blir ofte politiet tilkalt for å bistå. Og dårlig oppførsel kan i verste fall koste deg godt over 10.000 kroner.

– Skal du ut i helga? Vi ønsker alle en fin helg på byen, men vi ønsker så få som mulig i arresten, skriver UP Sør-Norge på sin Snapchat-konto.

Og i tillegg til at oppførselen i verste fall kan sende deg rett i arresten, så får du også med deg en bot på kjøpet. Og det kan som nevnt koste deg svært dyrt.

Blant det politiet ramser opp på sin liste over det som nok er relativt normalt for dem å oppleve ute på byen, så er det spytting mot/på en politibetjent som vil koste deg dyrest dersom du gjør det. Hele 12.000 kroner blir boten på da.

Ellers er det tre ting som gir en bot på 10.00 kroner, og det er dersom du fysisk hindrer politiet i deres arbeid, kroppskrenkelse (vold) og uanstendig oppførsel i form av blotting eller onanering på offentlig sted.

Har du noen gang drukket alkohol på gata, knust en flaske eller kanskje gått på do på offentlig sted? I verste fall koster disse tingene deg henholdsvis 2.500-, 2.000-, eller 6.000 kroner.

Her kan du selv se hva ulike ting kan koste deg om du ikke oppfører deg eller følger lover og regler: