Gå til sidens hovedinnhold

Dette må du vite for å registrere deg til vaksine i Frogn

Frogn kommune er godt i gang med vaksinering og presenterer her framgangsmåten for å registrere seg til vaksinasjon.

FROGN: Kommunen informerer at alle hjemmeboende over 65 år har mottatt et brev om at man kan stille seg i vaksinekøen, men de åpner for at yngre også kan registrere seg for vaksine.

Vaksinen er som kjent gratis. Man må ha to doser med vaksine, og kan bestille time til begge samtidig.

For å sette deg selv i vaksinekøen, kan du trykke på denne linken for å komme til hjemmesiden for å registrere deg, og få vite hvilken prioriteringsgruppe du tilhører.

Alle må en bruke BandID for å logge seg inn. Pårørende har også muligheten til å logge seg inn med sin egen BankID, for å registrere foreldre eller andre som av ulike grunner skulle ha problemer med dette.

Her trykker du for å komme til nettsiden der du registrerer deg.

Men ikke alle har muligheten til å registrere seg digitalt, og dette har kommunen tatt høyde for.

Du kan selv ringe vaksinetelefonen som du når på telefonnummer nummer 957 13 000. Velg tastevalg 2. Denne er betjent mellom 09.00 til 15.00 mandag til fredag.

Spørsmål og svar

Kommunen har også offentliggjort flere spørsmål og svar som mange lurer på.

– Når får du vaksinen?

– Når du har registrert deg vil du få en SMS når det nærmer seg din tur i vaksinekøen. Du bes da om å velge et tidspunkt for vaksinering som passer deg. Fordi vi ennå ikke vet når eller hvor mye vaksine vi får framover, kan vi dessverre ikke si når du får vaksinen. Vaksinetelefonen kan heller ikke svare på dette.

– Hvor får du vaksinen?

– Hjemmeboende over 85 vaksineres hos fastlege. Enkelte risikogrupper under 65 vil trolig også bli vaksinert av fastlege, ellers planlegges alle andre å bli vaksinert i regi av kommunen.

Kommunen presiserer at de vil sikre at alle innbyggere får tilbud om vaksinering. De aller fleste vil bli vaksinert i regi av kommunen, mest sannsynlig på et kommunalt vaksinasjonskontor i Smia.

Det er altså bare hjemmeboende over 85 som er planlagt vaksinert hos fastlege, samt enkelte risikogrupper under 65.

– Vi varsler når neste prioriteringsgruppe skal vaksineres. Det er ikke nødvendig å ringe legekontoret eller servicetorget på kommunehuset. Fastlegene vil kalle inn de over 85 til vaksinering på legekontoret, skriver de i en pressemelding og legger til:

– Er du pårørende eller kjenner til eldre med dårlig digital kompetanse, oppfordrer vi deg til å hjelpe disse å følge med. De informerer også at vaksinasjonsperioden vil antakelig strekke seg helt fram til over sommeren, ifølge helsemyndighetene.

– Det er derfor svært viktig at smittevernreglene følges også videre framover, understreker kommunen.

Ikke fått varsel på sms?

Frogn kommune varsler innimellom sine innbyggere på SMS når vi ønsker å nå ut med informasjon raskt.

Har du ikke fått varsel fra kommunen?

Du kan selv oppdatere kontaktdata i løsningen vi benytter, så sjekk at du står oppført med riktige opplysninger. På denne linken kan du registrere nummeret ditt eller slette oppføring om du ønsker det:

https://secure.ums.no/varsling365/Auth.aspx

Du kan få mer informasjon om kommunens vaksinasjon på denne linken.

Her kan du lese om koronavaksinasjonsprogrammet hos FHI.

Kommentarer til denne saken