Dette sier politiet om 17. mai

Politidirektør Benedicte Bjørnland i politiuniform på Gardermoen. Nå ser hun frem til årets 17. mai.

Politidirektør Benedicte Bjørnland i politiuniform på Gardermoen. Nå ser hun frem til årets 17. mai. Foto:

Årets 17. mai nærmer seg og politiet gjør seg klar for en helt spesiell feiring. Hva er egentlig politiets råd til festklare mennesker i Frogn og på Nesodden? Nå forteller politidirektør Benedicte Bjørnland dette:

DEL

Folk som på nasjonaldagen bryter rådene fra helsemyndighetene for hvor mange som kan samles, får en «vennlig henstilling fra politiet», sier politidirektøren.

Det er likevel viktig at folk fortsetter å følge rådene, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til VG.

– Vi har ikke mannskaper til det. Vi har ikke hjemler til det. Og vi ønsker heller ikke disse hjemlene. Vi vil ikke være et slikt politi som går inn med makt for å få folk til å følge myndighetenes råd, sier hun til avisen.

Tilstedeværelse

Bjørnland sier hun håper politiet kan bidra til at det blir en trygg og hyggelig 17. mai-feiring.

– Vi kommer til å prioritere tilstedeværelse, der vi har opplysninger, om at det kommer til å samles folk, sier hun.

Politidirektøren peker på at det først og fremst arrangøren som har ansvar for at folk overholder de overordnende føringene fra helsemyndighetene.

Frykter for store grupper

Kommuneoverlegene i Frogn og på Nesodden har også sagt sitt om årets 17. mai. Nesoddens kommuneoverlege Liv B. T. Hagen er redd for at flere har misforstått de siste koronareglene og kanskje samles i for store grupper.

– Der kan det tenkes at flere har misforstått. Mange tror kanskje at vi kan være inntil 50 mennesker, men det er arrangement på offentlig sted med en arrangør. Privat har vi ikke lov til å være mer enn 20 personer. Denne misforståelsen var også i min egen familie, og da antar jeg at flere har trodd det samme.

Selv skal hun feire sammen med nærmeste familie på nasjonaldagen.

– Det blir både 17. mai-feiring og bursdagsfeiring for et av mine barn. Og vi passer selvsagt på at vi ikke blir flere 20 personer. Det hadde ikke sett veldig bra ut dersom kommuneoverlegen skulle bryte denne regelen, smiler Liv B.T. Hagen.

Kommuneoverlege Merete Hvistendahl i Frogn kommune har også gitt noen råd.

– Når flere nå møtes må vi passe ekstra godt på å holde avstand til de vi ikke bor sammen med, vaske hender oftere, og holde oss hjemme også på 17. mai om man har symptomer, sier kommunelegen som selv skal feire med familien hjemme i hagen.

LES MER HER:

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken