(AVISA OSLO): Politiet fikk klokken 01.14 natt til lørdag meldinger om at en mann hadde avfyrt flere skudd ved Kristian IVs gate og Rosenkrantz' gate. Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på den nå siktede 42-åringen bare fem minutter etter meldingene kom, klokken 01.19.

42-åringen er siktet for drap, drapsforsøk og terror:

– Vår samlede vurdering er at han ville skape frykt i befolkningen, sier politiet på en pressekonferanse lørdag kl. 09.00.

Vedkommende er norsk statsborger, og er kjent for både politiet og PST fra før.

– Han har noen domfellelser med bæring av kniv, narkotikabeslag med en dom på 120 dager, og en legemsfornærmelse langt tilbake i tid. Han har også andre henlagte saker, opplyser påtaleansvarlig i politiet Christian Hatlo.

Politiet vil ikke si noe om hvorfor 42-åringen er kjent for PST.

Etterforsker skytingen som hatkriminalitet

Politiet jobber med å avdekke motivet for skytingen.

– Det er grunn til å tro at det handler om hatkriminalitet. Vi har anbefalt Oslo Pride å avlyse, og undersøker om Pride har vært et mål i seg selv, eller om det er andre motiv.

Tidlig lørdag morgen ble det klart at Oslo Pride fulgte politiets anbefaling om å avlyse alle arrangementer. Les mer om det her.

Psykiatri er også en årsak som politiet etterforsker.

Det er kun snakk om én gjerningsperson som var til stede under skytingen, men politiet utelukker ikke at det kan være flere involverte bak hendelsen.

Gjerningspersonen er foreløpig ikke avhørt.

Saken oppdateres.