– DFI har hatt et et for høyt kostnadsnivå

Artikkelen er over 1 år gammel

DFI Fotball har dessverre gått kraftig underskudd de siste 2 årene. Fotballklubben fikk i starten av 2017 slettet en betydelig gjeld til idrettslaget med lovnader om bedre drift og økonomisk styring. Det motsatte ble resultatet i 2017 og 2018.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En gruppe på 6 personer har tatt initiativ for å endre hvordan klubben drives. Vi stilte til valg, samlet som nytt styre, og ble valgt på DFI Fotball sitt årlige møte 26. februar 2019, med stor oppslutning.

DFI Fotball har hatt et alt for høyt kostnadsnivå i forhold til inntektssiden. Det er det første vi må endre på. Dette har fått og vil få konsekvenser som for noen kan være vanskelig, men vi kan ikke videreføre forpliktelser som koster klubben mer enn vi har råd med.

Der det brukes for mye penger må det kuttes. Dette har vi gått til valg på, og det vil vi gjennomføre. Vi føler det er på høy tid at DFI Fotball viser at vi klarer å drive fotballklubben økonomisk forsvarlig og under åpne og transparente forhold. Dette er også ett krav fra DFI Hovedstyre som selvsagt heller ikke kan godta at DFI Fotball fortsetter å bruke av fellesskapets midler.

Styret legger ikke skjul på at det er en krevende jobb å få oversikt over og kontroll på blant annet avtaler og økonomiske forpliktelser som det tidligere styret har inngått på vegne av DFI fotball. Men som nyvalgt styre ser vi på det som vår forpliktelse å ta de tøffe - men nødvendige avgjørelsene som kreves i den situasjonen vi er i. Hvis ikke vi følger opp dette er vi redd alternativet er at DFI fotball i fortsettelsen ikke kan tilby et godt tilbud til fotballspillere i Frogn.

Vedr. dagens leserbrev i Amta, så kjenner styret seg ikke igjen i beskrivelsen vedrørende årsak til hvorfor vi valgte å avslutte samarbeidet med Trond Arne Syversen. Vi synes også arrangementet rundt kampen søndag var storveis, og mange la ned mye dugnadsinnsats rundt arrangementet – inkludert repr fra fotballstyret. Noen ytterligere kommentar til en personalsak har vi ikke.

Styret vil også denne veien takke Trond Arne Syversen for lang tjeneste for DFI Fotball.

Med vennlig hilsen

Nyvalgt styre i DFI Fotball

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken