Denne drakta skal gi DFI og Stiftelsen Sykehusbarn et økonomisk løft

JUBILEUMSDRAKT: DFIs trøye med Stiftelsen Sykehusbarna sin logo. Styremedlem Pål Mørk og oppmann Trond-Arne Syversen viser frem drakta de vil selge til næringslivet.

JUBILEUMSDRAKT: DFIs trøye med Stiftelsen Sykehusbarna sin logo. Styremedlem Pål Mørk og oppmann Trond-Arne Syversen viser frem drakta de vil selge til næringslivet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Snart kommer kanskje Pål Mørk og Trond-Arne Syversen og banker på din dør. Duoen håper at jubileumsdrakten til DFI skal gi fotballklubben og Stiftelsen Sykehusbarn noen ekstra kroner.

DEL

– Går det som DFI fotball håper og tror blir det en ekstra gave til Stiftelsen Sykehusbarn i år, sier duoen.

Fotballoppmann Syversen forklarer mer.

 – Vi vet at mange barn som tilbringer hverdagen på sykehus har det tøft nettopp i jula, sier han.

Det vil DFIs fotballstyre og lagleder Trond-Arne Syvertsen gjøre noe med. De viser frem den nye DFI-drakten som først ble klar for et par dager siden. Den skal forhåpentligvis gi noen kroner til den lokale fotballklubben og samtidig også et kjært bidrag til Stiftelsen Sykehusbarn. Nå håper de at bedriftene støtter tiltaket.

– Dette er både en julegave til Sykehusbarn, som vi vet gjør en fantastisk innsats for alle barn som tilbringer hverdagen sin på sykehus, og som slettes ikke kan spille fotball som andre barn, og til DFI fotball i en økonomisk utfordrende tid, forteller Trond-Arne Syversen.

I 100: DFI feirer 100 år i år. Pål Mørk viser at det kommer tydelig frem på drakta.

I 100: DFI feirer 100 år i år. Pål Mørk viser at det kommer tydelig frem på drakta.

– Superflott

Nå håper fotballmannen på litt støtte fra lokale bedrifter og gjerne enkeltpersoner.

– Og det er selvsagt lov å kjøpe mer enn en drakt. Prisen er satt til 5000 kroner per drakt, og 20 prosent av inntekten vil gå til Sykehusbarn. Mange andre klubber har gjort tilsvarende med stor suksess.

Stiftelsen Sykehusbarn synes tiltaket er bra. Til Amta sier daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen dette.

– Jeg synes det er superflott at idrettslag i nærmiljøet ønsker å støtte oss og tenker på barn som ikke kan være ute og sparke fotball selv, sier Fuskeland Hafsteen i Stiftelsen Sykehusbarn.

Nesodden-dama sier at de takket ja da forslaget kom fra daglig leder Ken Bampton i DFI fotball. Stiftelsen Sykehusbarn ble stiftet i 2012, og en av grunnleggerne er Magne Helander fra Drøbak. Nå håper de at tiltaket skal gi viktige kroner – som igjen gjør hverdagen til barn på sykehus litt bedre.

– Utspringet vårt er lokalt, men formålsparagrafen er at vi skal ha trivselstiltak for barn på sykehus i hele Norge. Nå har vi en stor juleaksjon og samler inn julegaver og penger fordelt til 25 sykehus. Vi gir 2000 til 2500 gaver til barn på sykehus, sier hun og forteller at de er avhengig av støtte for å få til det.

– Sykehusbarn er en ideell stiftelse som er avhengig av privatpersoner og bedrifter for å skaffe midler og frivillige som hjelper til rundt omkring.

HÅPER PÅ FLERE JA: Pål Mørk og Trond-Arne Syversen håper at næringslivet vil kjøpe en del DFI-drakter.

HÅPER PÅ FLERE JA: Pål Mørk og Trond-Arne Syversen håper at næringslivet vil kjøpe en del DFI-drakter.

Vil selge 40 drakter

Og hvor mye kan DFI samle inn? En del drakter er allerede trykket opp.

Dette er svaret til styremedlem Pål Mørk.

– Vi har trykket opp 20 så langt, men vil trykke opp 20 til. Vi håper at vi kan selge 40 drakter, sier han og viser frem drakten som ble klar fra trykkeriet for et par dager siden.

– Vi har et ambisiøst mål. Håpet er selvsagt at dette skal være til god hjelp både til barn på sykehus og DFI fotball. Hvorfor vi har valgt Sykehusbarn er fordi arbeidet som gjøres av denne Stiftelsen er helt fantastisk, det er frivillig arbeid for barn, som også er DFIs utgangspunkt. Og fordi det har solid lokal forankring.

– Vi håper også dette skal være med på å styrke klubbens omdømme, legger Mørk til.

– I dag blir det vel mye negativ fokusering på noe som egentlig skal være en glede å holde på med. Nå må vi tørre å kommunisere ved å se hverandre i øynene, og komme til bunns i stridigheter på en konstruktiv og real måte. Sånn sett var det ekstraordinære årsmøtet en flott seanse, mener han og fortsetter.

– Det er så mange gode ressurser i DFI fotball, så mange pappaer og mammaer som ønsker det beste for ungene sine og for klubben. Det må vi bli flinkere til å fokusere på. Det er sikkert gjort gale prioriteringer også denne sesongen, men skal vi bli bedre nytter det ikke å ligge i skyttergravene og fyre av med skarpt mot alle mulige bevegelige mål. Jeg håper vi klarer å løfte kommunikasjonen på et mer konstruktiv nivå enn det vi ser i dag.

Artikkeltags