[NETTAVISEN:] DNB vraker avtalen Posten og erstatter den med en avtale med Vipps og BankAxept. Det betyr at du får tilgang til banktjenester gjennom dagligvarekjeden Norgesgruppen.

Bank i Butikk vil ved oppstart vinteren 2020 være tilgjengelig i over 1.400 Kiwi og Meny-butikker, samt enkelte Spar- og Joker-butikker over hele landet.

DNB skriver at 98 prosent av befolkningen vil bo i en kommune med minst én «Bank i Butikk». De mener at antallet butikker og banker kobler seg på løsningen vil trolig øke.

Vipps på Kiwi

Den nye ordningen vil benytte seg at BankAxepts/Vipps’ nye Bank i butikk-løsning som gjør det mulig med innskudd og uttak av kontanter i dagligvarebutikker.

-Den nye «Bank i Butikk»-løsningen vil innebære at kundene på en enkel måte kan sette inn og ta ut kontanter via dagligvarebutikkenes bankterminaler. Løsningen krever at kundene må identifisere seg med bankkort og PIN. Dette gjør det tryggere for kundene samtidig som det gjør det vanskeligere for kriminelle å utføre økonomisk kriminalitet, sier Ingjerd Blekeli Spiten, sjef for personmarkedet i DNB, i en melding.

Vil ha med konkurrentene

DNB sa opp avtalen med Posten da de ikke fikk med seg de andre bankene på avtalen. Nå håper de fortsatt at de konkurrerende bankene vil bli med på den nye løsningen.

I tillegg er all bankene fortsatt pålagt av myndighetene å tilby kundene å sette inn og ta ut kontanter. DNB har derfor ønsket å få de andre bankene på Post i Butikk-løsningen, der kunder kan ta ut og sette inn penger i postskranker i butikker landet over. Dette har så langt ikke ført frem, og DNB velger derfor denne nye løsningen.