(Nettavisen): DNB øker rentene på boliglån og innskudd, heter det i en børsmelding mandag.

De skylder på Norges Bank:

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 23. mars, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier leder for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, i meldingen.

DNBs nye rentesatser gjelder fra 31. mars for nye boliglån, 28. mars for nye innskudd og fra 11. mai for eksisterende boliglån og innskudd.

(Saken fortsetter under bildet)

Pilen peker oppover

Norges Bank satte torsdag opp styringsrenten til 3,0 prosent og varslet samtidig at de venter to rentehevinger til før sommeren.

– Det er stor usikkerhet om den videre økonomiske utviklingen, men går det som vi nå tror, setter vi styringsrenten videre opp i mai, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache da hun presenterte nyheten.

Rentekomiteen i Norges Bank mener det er behov for en høyere rente for å dempe inflasjonen fordi prisveksten er klart over målet på 2 prosent.

Over 5 prosent

Hvis kronen svakere enn det Norges Bank har lagt til grunn, kan det bli behov for en høyere rente. Dersom inflasjonen avtar raskere eller arbeidsledigheten blir høyere enn ventet, kan låntakerne håpe på mindre renteøkninger.

En styringsrente på rundt 3,5 prosent i sommer.betyr boliglånsrenter på over 5 prosent for mange låntakere. Prognosen for styringsrenten er at boliglånsrenten stiger til 4,8 prosent tidlig neste år. Snittrenten i februar var 4,2 prosent.