DNT etterlyser 400 sterke kvinner og menn til sakte -TV med Lars Monsen

Drømmer du om å oppleve et tureventyr sammen med Lars Monsen, har du sjansen i sommer. Dette bilde er fra sommeråpning på Skogadalsbøen i juni 2013

Drømmer du om å oppleve et tureventyr sammen med Lars Monsen, har du sjansen i sommer. Dette bilde er fra sommeråpning på Skogadalsbøen i juni 2013 Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er ruta Lars Monsen skal gå i sommer klar. NRK vil ha med deg på tur.

DEL

Fire uker med direktesendinger fra fjellet krever sitt av både utstyr og logistikk. NRK samarbeider med Den Norske Turinstforening (DNT) om den praktiske gjennomføringen -  og nå trengs det frivillige!

12. juli starter årets sommersatsing fra NRK; Monsen minutt for minutt. Lars Monsen er programleder og tema er fjellvandring. Å gjøre fjellheimen om til et vandrende TV-studio er en krevende øvelse.

- Dugnad er ryggraden i DNT, og nå trenger vi virkelig dugnadsånden. Vi er på jakt etter 400 frivillige som kan bære, rydde, rigge og bidra med både lokalkunnskap og turkunnskap.

DNT skal bidra til at turene gjennomføres på naturens premisser, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Fra Hardangervidda til Indre Troms

Drømmer du om å oppleve et tureventyr sammen med Lars Monsen, har du sjansen i sommer.

Om de velger å ta turen sammen med Monsen eller følge turen på TV, vil de få oppleve et stort spenn i naturopplevelser fra vidde, dramatiske fjell og frodige daler i sør, til et vilt kystlandskap og en vakker fjellheim i nord.

Her skal Lars Monsen skal gå i sommer:

12. til 15. juli: Hardangervidda, oppmøtested: Dyranut. Les mer om ruta her.
18. til 22. juli: Jotunheimen, oppmøtested: Bøvertun. Les mer om ruta her.
25. til 29. juli: Vesterålen, oppmøtested: Nyksund. Les mer om ruta her.
1. til 5. august: Indre Troms, oppmøtested: Innset/Rostamo Les mer om ruta her. 

Bæring, rydding og kokkelering

Det er åpent for alle å bli med å gå turene, om det så er en time eller to, eller hele ukesetappen.  De som vil være frivillige må helst være med alle dagene på en etappe. DNT ser etter turvante folk som er i stand til å bære tungt, eller som ønsker å bidra på annet vis.

- Vi trenger først og fremst hjelp til bæring av utstyr og rydding av teltleire underveis, før og etter turen. Du må påregne å bære rundt åtte kilo ekstra, i tillegg til eget utstyr som telt, mat og sovepose. I tillegg trenger vi folk med god lokalkunnskap og gode historier, førstehjelpskunnskap og turkokker, sier Øveraas.

Her kan du lese mer om hva som kreves, og her melder du deg også som frivillig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags