Minneord om Gudbrann Einbu

Av
DEL

Det var med sorg vi mottok meldingen om at vår tidligere rektor Gudbrann Einbu var gått bort. Med han ble en markant personlighet i Drøbak borte. Han var en leder med mange kvaliteter som vi vil minnes med glede og takknemlighet.

Gudbrann kom til Drøbak på starten av 60-tallet. Han jobbet som lærer på gamle Drøbak skole. I 1982 ble han rektor ved skolen.

Som rektor var Gudbrann kjent for å opptre med personlig varme. Han var førstemann på skolen hver dag, satt på lysene i klasserommene og låste opp dørene. Det var viktig for ham at elevene kom til en opplyst og åpen skolebygning. Deretter sørget han for kaffe og te til de ansatte. Gudbrann var alltid i godt humør, og hadde en lun humor. Han brukte mye tid blant elevene, sørget for å ha noen timer undervisning hvert år, og kunne navnet på alle elevene helt til han sluttet som rektor. Gudbrann prioriterte elevene og personalet i skoletiden, og kom tilbake på skolen hver ettermiddag for å gjøre kontorarbeidet.

Gudbrann var opptatt av det sosiale miljøet på skolen. Han var interessert i å bli kjent med både små og store. Han deltok alltid på sosiale arrangementer, og elsket musikk og dans. Han brant for fellesskapet, og deltok alltid på sosiale arrangementer med elevene. Han var leken og elsket å kle seg ut, og ledet samlingene på det årlige karnevalet. På skidagene var plassen hans ved hoppet i bakken, der han heiet frem elevene.

Gudbrann var gift med Liv, som var «kontordame» ved skolen. De utfylte hverandre i det daglige arbeidet. Det ble stille for Gudbrann da Liv gikk bort.

Han inviterte og satte pris på besøk, spesielt etter at han ble alene, og stilte opp med kaffe og kaffemat.

Skolen betydde mye for Gudbrann, også etter at han pensjonerte seg. Han koste seg sammen med elevene, og klarte aldri å slippe helt taket i skolen. Han stilte villig opp på «Trafikkdagen» hvert år, holdt orden i sløydsalen, og jobbet på sløyden i SFO-tiden hver uke. De siste gangene han var på skolen og jobbet, var mandag og torsdag før søndagen han døde.

Minnene om Gudbrann vil leve videre blant små og store på Drøbak skole.

Våre tanker går til Ellen og den nærmeste familien.

Artikkeltags