Driftig ungdomsbedrift satser på ny suksess: – Håper folk er like positive

JULEMARKED PÅ TORGET: Fridthjof Snorrason (til venstre), Aleksander Memo og Maximillian Wiberg Hermansen fra Service og reiselivslinja på Frogn videregående skole håper på mange handleglade kunder når de i midten av desember inviterer til julemarked på torget.

JULEMARKED PÅ TORGET: Fridthjof Snorrason (til venstre), Aleksander Memo og Maximillian Wiberg Hermansen fra Service og reiselivslinja på Frogn videregående skole håper på mange handleglade kunder når de i midten av desember inviterer til julemarked på torget. Foto:

I høst solgte ungdommene fra Frogn videregående skole frukt- og bærprodukter som de hadde plukket i lokale hager. Nå satser de på julen.

DEL

Fra en torgbod bygget av gratis restmaterialer fra Byggmax i Frogn hadde elevene ved Service og Reiseliv på Frogn videregående skole stor suksess med sine hjemmelagde frukt- og bærprodukter. Saft av aroniabær (svartsurbær) og syltetøy av aroniabær og epler slo skikkelig an hos Frogns innbyggere. Produktene som var tappet på resirkulerte flasker og glass ble utsolgt på kort tid. Det samme ble grønnsakene de solgte fra Haneborg gård.

– Totalt fikk vi et overskudd på 6000-7000 kroner. En del av dette gikk til Redd Barna, mens vi nå har investert noe av pengene i vårt nye prosjekt, sier Fridthjof Snorrason, Maximillian Wiberg Hermansen og Alexander Memo som utgjør markedsførings- og planleggingsgruppa i den driftige klassen. De 20 elevene i klassen er delt opp i fem grupper som har hver sine ansvarsområder.

To dagers julemarked

De tre elevene forteller at de nå henger seg på julen.

– Vi skal arrangere julemarked 10. og 11. desember. Som forrige gang så stiller vi oss opp på torget i Drøbak. Vi lurer også på å spørre Amfi Drøbak City om tillatelse. Som forrige gang går deler av overskuddet til veldedige organisasjoner. Denne gang har vi valgt oss ut Humanity Norway og Volunteers. I tillegg vil vi fylle opp klassekassa til noe koselig for oss elever.

Lager alt selv

Markedsførerne forteller at de denne gang vil tilby litt av hvert i salgsboden.

– Vi har vært så heldige og fått 100 julekort fra Avistegnernes Hus. Disse skal selges sammen med julekort som vi selv lager. I tillegg skal vi selge julestrømper, gløgg, grønnsaker fra Tomter Mais, brente mandler, julelykter, surkål og kålrotstappe. Alt av produkter lager vi selv.

Julemarkedet er en del av undervisningen ved Service og Reiseliv på Frogn videregående skole.

– I løpet av høsten skal vi ha to prosjekter. Den første delen hadde vi tre dager til, mens vi denne gang kun har to dager til salget. Men går det som for syltetøyet og saften så holder det i massevis. Da var vi tidlig utsolgt for produkter, sier Fridthjof Snorrason, Maximillian Wiberg Hermansen og Aleksander Memo.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken