(SMAALENENES AVIS): Andresen Bil har avdelinger i Askim, på Ramstadløkka og i Ski. Kim Staw tar over stafettpinnen etter Christian Andresen (40) som har ledet den 71 år gamle familiebedriften i 11 år.

– Det er en ære og jeg er ydmyk. Det å kunne klare å komme dit jeg er i dag med bakgrunn som bilmekaniker er en god mulighet. Det er fint for andre å se at det finnes muligheter. Det er kjempegøy å bli spurt om jeg ville ta denne stafettpinnen videre, sier Staw, som opprinnelig er fra Askim, men som bor i Drøbak.

Jobbet seg opp

Han begynte arbeidskarrieren sin på gulvet i Andresen Bil da har var en ung mann.

– Jeg begynte som lærling i denne bedriften i 1996, tok fagbrev og jobbet der noen år. Jeg har jobbet i kundemottak, med karosseri, delelager, ramser han opp.

I en kort periode jobbet han i byggebransjen, men fant raskt ut at det er hos en bilforhandler han hører hjemme. Siden han startet på 90-tallet har han vært innom alle slags stillinger hos flere ulike bilforhandlere. Det siste året har han vært plassansvarlig for Andresen Bil Askim.

– Det er kun daglig leder som er stillingen jeg ikke har hatt før, sier den nå ferske daglige lederen.

Andresen Bil selger bilmerkene Mercedes-Benz, Peugeot og Citroën. Selskapet omsatte totalt for 884 millioner kroner i fjor, og hadde et driftsresultat på 11,8 millioner kroner. De solgte 1648 nye og brukte biler, og hadde til sammen 57.000 verkstedtimer.

Omstilling til elbiler

Staw begynte jobben i midten av februar og har ansvar for de 125 ansatte. Andresen Bil har avdelinger i Ski, Askim og på Ramstadløkka, og det er i Ski han har kontoret sitt.

Bilforhandleren har flere ulike elbilmodeller i stallen, og økning i elbilsalg og reparasjon av elbiler er noe bedriften forbereder seg på.

– Det er en stor endring som har vært lenge. Elbilsalget har vært der lenge og nå må bilene repareres også. Det å gå fra å reparere diesel- og bensinbiler til elbiler med elmotorer og batterier er egentlig et annet fag. Det er viktig å få alle innenfor veggene til å omstille seg. Det trengs kursing og ny kompetanse skal inn, sier Staw.

– Hva blir de største utfordringene?

– Det er det å drive godt i de tidene vi er i. Hvis salget går opp eller ned må vi fortsatt drive på en god måte. Kompetanse er fokuset, sier han.

Bildeserie

BILDESERIE: Eventyrlig aften med Fame-linja ved Frogn kulturskole

Kjører dieselbil

– Har dere planer om utvidelse?

– Vi har tanker, men det skjer ikke noe umiddelbart. Det er ikke utvidelse eller omsetningsøkning vi er ute etter, men den stabile driften. Tjene penger på det vi gjør i dag, svarer Staw.

– Vi skal fortsette å være en bilforhandler med lokal forankring og tjene de pengene vi skal, så vi fortsatt kan være en god arbeidsplass for de 125 ansatte. Folk kjører fortsatt bil og skal reparere den, og det skal vi fortsatt leve av, legger han til.

– Hva gleder du deg mest til i rollen som daglig leder?

– Det er egentlig å være leder for alle de menneskene som er der. Det skal være en glede å komme på jobb å si hei til alle. Den dagen det ikke er gøy er det bare å gjøre noe annet, sier Staw.

– Hva slags bil kjører du selv?

– Jeg kjører en Mercedes stasjonsvogn. Jeg er bilmann, så kjører fortsatt diesel.