Etter mange år på Sjøtorget, måtte Drøbak Havneblues i fjor flytte til Molo B.

Der fikk de mindre plass og for å spare litt penger valgte de å korte festivalen ned til en dag. I år slår de tilbake. De inntar Sjøtorget på nytt og øker antall festivaldager til fire! Og DFI håndball står for bobil-camp under festivalen, slik at hele festivalen i år fremstår større og mer helhetlig.

– Vi ønsker å lage en festival som er attraktiv for alle som ønsker en tur til Drøbak, forteller Henning Langaard og Terje Evensen fra Drøbak Havneblues.

Blues, ungdom og country

De frivillige vil med andre ord måtte begynne med oppriggingen tidligere for onsdag kveld, starter ballet med Ørstas store sønner, Vassendsgutane. Et band som må sies å ha oppnådd status som et svært underholdende og populært liveband, noe utsolgte hus gjennom flere år kan bekrefte.
– Det var noen som tipset oss om at Vassendgutane var et band vi burde sjekke til festivalen, forteller Evensen som i år har ansvaret for bookingen.

– Drøbak har et godt rykte i musikknorge 

Vassendgutane ville gjerne komme til Drøbak, men kunne verken fredag eller lørdag.
– Men de kunne onsdag! Etter et kort rådsmøte, bestemte vi oss for å la køntrimusikken råde den dagen. Når det gjelder torsdagen vil det bli et rusfritt arrangement, rettet inn mot de yngre. Der er vi i sluttforhandlinger om å få noen av de norske artistene som har herjet lenge i toppen av alle spillelister.

 

Dermed har Havnebluesen fått sin country- og ungdomsdag. Lørdagen blir det tradisjon tro familiearrangement med Eliasbåten i havna og en mengde boder.

– Det er mange som har vist sin interesse for å leie bodplass, men vi oppfordrer næringslivet i Frogn til å komme på banen. Dette er en ypperlig anledning til å vise hva vi har i kommunen, oppfordrer Langaard.

Drøbakfestivalen ble ikke «lurt» – fikk 100.000 i støtte 

Rockefredag

– Ja, slik kan det gå når de lar meg stå for bookinga, ler Terje Evensen rått.
Lørdag kveld under årets Havneblues blir litt mer slik som vi kjenner festivalen. Med bluesband av god kvalitet. Men da Terje begynte å bokke band, fikk han napp hos flere som, rett nok, har blues akkordene i bånn, men som serverer god rock. Ikke nok med det. Alle fredagens band, med et unntak, er i år plateaktuelle!

 

Den største overraskelsen er nittitalls heltene Dream Police med vokalist Odd Rene Andersen i spissen. Låta «Hot legs» kan ikke omtales som noe annet enn en landeplage da den kom i 1990. Andersen har senere hatt en bra solokarriere, men langt på vei noen hit som «Hot legs».
Powertrioen Orango bør også trekke mange musikkinteresserte. De er aktuelle med albumet «Mules of Nana», og er sannsynligvis noe av det tøffeste vi har innenfor landets grenser om dagen. Riktignok er de oftere og oftere utenfor landets grenser.