Tross de dårlige tider i 1918, var 40 mannfolk raskt i gang med sine øvelser, debutkonserten kom 2. påskedag året etter. Skolens gymnastikksal på torget, var festlig dekorert og proppfull av et begeistret publikum. Koret var kjent for sine optimistiske sanger og sitt smittende humør. Med sine mange gode sangeremner opplevde koret i 1920-årene en strålende tid, som i dag betegnes som «gullalderen». I 1920 ble koret opptatt i Smaalenenes sangerforbund, og det innledet et nytt kapitel i korets historie. Koret ble så populært at det ble satt opp som det kor som avsluttet konsertene, noe som bare ble de beste til del

30-årene var harde og man opplevde mye motgang før det endelig en gang i 1933 var litt oppgang, inntil andre verdenskrig kom til Drøbak. Det ble en trang og vond tid og koret gikk i dvale til 1942. Da var savnet av sang og kameratskap blitt så stort at man så ingen annen utvei enn å begynne på nytt, med Anton Thoresen som dirigent for 60 sangere! Og igjen kunne man holde konserter, synge for de gamle og på sykestua og være med på stevner og holde konserter.

Koret har holdt på sine tradisjoner i hele etterkrigstiden og er fremdeles kjent for sine «optimistiske sanger og smittende humør» og drar fremdeles på stevner og minifestivaler og sangertreff. 17. mai er koret i aktivitet fra flaggheis til langt på dag. Borgertog og sang for de gamle hører ennå med. 

Kilde: wikipedia

Det er en livskraftig jubilant som mottar Frogn kulturråds hederspris 2018 
Her er noen meritter fra 2018:

  • Feiringen av 100årsjubileet startet i januar med jubileumsball på Reenskaug for medlemmer og inviterte gjester.
  • 17. mai er en festdag for Drøbak mannskor. De deltok som vanlig i årets morgenarrangement med gode røster og tradisjonsrike, nasjonale sanger. 
    Borgertoget på ettermiddagen kunne også i år glede seg over glade smil og stødig sang fra Drøbak mannskor.
  • Stiftelsesdagen, 22. mai, feiret koret på mannskorvis med kun medlemmene til stede
  • Korets jubileum ble feiret lørdag 26. mai da koret hadde besøk av Sølvguttene og med det innledet sommerkonsertene i Drøbak kirke.
  • I mange år har Drøbak mannskor arrangert korfestival i Drøbak der kor fra hele Norge har deltatt. Hele byen er tatt i bruk, og korfestivalen sprer sang og musikk-glede en hel dag i juni. I 2018 deltok 350 sangere i Drøbak sentrum; 14 kor sang fra 3 scener i Drøbak.
  • Koret er meget aktivt og holder konserter både lokalt og langt utenfor Drøbaks grenser. De siste årene har koret blant annet besøkt Praha, Venezia, Istanbul, Dublin, Berlin, Brussel og Trondheim. Korturen i jubileumsåret gikk til Bornholm med nordisk sangerfestival.
  • Dirigent i jubileumsåret er Espen Erdal