Nyter servering på torget: – Ikke vanskelig å rose dette opp i skyene

Under parasollen: Fra v. Elias Kronborg, Daniel Kronborg, Ejla Dzinic, Tuva Sotnedal, Katrine Wahl, Rebekka og Arve Kronborg, og Truls og Lotta Romdahl.

Under parasollen: Fra v. Elias Kronborg, Daniel Kronborg, Ejla Dzinic, Tuva Sotnedal, Katrine Wahl, Rebekka og Arve Kronborg, og Truls og Lotta Romdahl. Foto:

– Tommel opp, dette var veldig hyggelig, sier Arve Kronborg og får nikk av en stor gjeng under parasollen på Drøbak torg. Pizza, salater og is gikk ned på høykant i solen mandag.

DEL

DRØBAK: Den smilende gjengen som hadde sikret seg litt skygge i den sterke solen kom til Drøbak med egen båt fra Horten.

– Greit å gå inn for bestilling

– Ja, vi er turister og ligger egentlig i havna på Oscarsborg, men nå tok vi turen hit for å spise. Helt topp å kunne sitte her midt på torget, framfor å bli plassert et sted på de smale fortauene, synes Arve Kronborg og retter på sommerhatten. Rundt ham gumler solbrune fjes fargerike pizzaer og salater.

– At vi må gå inn å bestille, for så å få maten servert her, fungerte helt fint, sier Truls Romdahl.

Plass for is-spisere også

Også familien Tveter, som har hytte på Søndre Ekeberg, var glad for å kunne sette seg nedpå med iskremen de hadde kjøpt på Guri Malla. Familien hadde datterens tidligere vertsfamilie fra USA på besøk og viste dem rundt i Drøbak. Amerikanerne testet uteserveringen på sin siste dag i Norge før de skulle tilbake til Indiana, og var svært fornøyd med plassen midt på torget.

Feiret med is: Karianne Tveter (i midten) feiret 25-årsdagen sin med is på den nye uteserveringen. Ytterst på hver side står foreldrene Martin og Ingrid Tveter. Hannah, Ruth og Andy var på besøk fra USA.

Feiret med is: Karianne Tveter (i midten) feiret 25-årsdagen sin med is på den nye uteserveringen. Ytterst på hver side står foreldrene Martin og Ingrid Tveter. Hannah, Ruth og Andy var på besøk fra USA. Foto:

Kastet seg rundt

Per Klynderud var snar om å hive seg rundt før helgen, da det ble klart at Peppes Pizza trakk seg etter først å ha fått tildelt en av to serveringsplasser på Torget. Det var etter loddtrekning Peppes Pizza og Handelshuset Gastrobar ble trukket ut blant søkerne. Klynderud var den som i sin tid fremmet ideen om at de nærliggende restaurantene burde få lov til å servere på torget, og ble svært glad da han rykket opp fra «reserveplassen». Han var også tidlig ute med å søke skjenkebevilling tidligere i vår, for å være føre var.

Rask behandling

– Kontrakten med detaljer om det nye serveringsstedet leverte jeg til kommunen ti på tre sist fredag ettermiddag. Svaret fikk jeg bare minutter senere. Det var bare å sette i gang, sier Klynderud og forteller at han pusset og beiset bord til midnatt fredag før han bar alt ut på torget lørdag morgen. Bordene var knapt tørre, så jeg la på duk, smiler Klynderud og forklarer at de som benker seg på uteserveringen får en lapp med seg inn på Guri Malla, eller Café Drøbak som han kaller det nå, for å bestille. Lappen gir fortrinnsrett ved eventuell kø.

– Kommunen kjøper inn møbler

Mandag hadde Klynderud et møte med Frogn kommune og ble forelagt forslag til blant annet møbler og type avgrensning som skal besørges av kommunen.

Nå er torgserveringen i gang, men hva skjer med bodene? 

– Kommunen har funnet penger til å kjøpe inn møbler som vil passe godt til omgivelsene, slik at alt får et helhetlig uttrykk. Jeg tror det blir riktig så fint, sier Klynderud og forklarer at møblene han benytter nå kun er en midlertidig løsning. Ifølge Klynderud skal trekasser med busker, samt stolper med tjukke tau, fungere som innramming av spise- og skjenkeområdene når kommunen får alt på plass.

– Men dette blir aldri noen nattklubb, det kan jeg love. For min del vil jeg føle meg fram når det gjelder åpningstider. Jeg tror det å ha åpent til mellom 20–22 på godværsdager vil være mer enn nok, sier han.

Gastrobaren avklarer snart

Foreløpig er det kun Klynderuds Café Drøbak, som inkluderer Guri Malla, som er i gang på torvet. Også Handelshuset Gastrobar jobber med å komme på banen så fort som mulig. Tidspunkt vil avklares tirsdag 9. juli, opplyser Shahab Asfhar i Gastrobaren til Amta.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags