Karikaturtegner Arifur Rahman og hans karikaturmagasin tOOns MaG kan vinne utmerkelsen «Best of Online Activism». Det er Deutsche Welle som står bak konkurransen som har navnet The Bobs.

Rahman er fribytegner i Drøbak og driver tOOns MaG (http://bd.toonsmag.com/) som dekker nyhetsbildet ved hjelp av tegneserier. Tegneren og bloggeren ble arrestert og fengslet i Bangladesh i september 2007, anklaget for å ha ærekrenket profeten Muhammed med sine tegneserier. Han vært fribytegner i Drøbak fra 2010.

Nå er han nominert i kategorien Peoples Choice for Bengali for magasinet han startet i 2009 og fortsatte å drive fra Drøbak året etter. Det er verdens første online tegneseriemagasin.
Målet for The Bobs er å fremme bloggere, aktivister og journalister som jobber for ytringsfrihet og menneskerettigheter på Internett. The Bobs er den eneste globale, internasjonale prisen for slike prosjekter og det er første gang Deutsche Welle deler ut en Freedom of Speech Award.

De berømmer Arifur Rahman for å våge å publisere sarkastiske tegninger av politikere. Tegningene har i det siste vært utstilt i det private galleriet Åsenhuset på Fjellstrand.

Les mer her: http://thebobs.com/english/category/2015/peoples-choice-for-bengali-2015/