Utstillingen, der tretti norske avistegnere har bidratt med over seksti tegninger, kom i stand på grunn av terrorangrepet hos satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Normalt så holder Avistegnernes Hus stengt i januar.

Bildeserie

Utstilling mot terror

SE BILDER FRA ÅPNINGEN:

Les Amta redaktørens åpningstale


– De siste dagene har verden kommet til Drøbak. Terrorfrykten har kommet til Drøbak.Samtidig er vi alle Charlie nå. Vi støtter opp om våre kolleger i Charlie Hebdo, og viser vår avsky for terrorhandlingen, sa Amtas redaktør Jon Martin Larsen i sin åpningstale og oppfordret kommunen til å ta i mot flere av de avistegnerne som i dag er truet på grunn av sitt virke.

Og han la til: – Avistegninger kan bidra til ny innsikt. La oss bidra til å utvikle denne avistegnertradisjonen. La oss være stolte av verdens første friby for tegnere. Stolte av Arifur og Fadi. Og av Avistegnernes Hus. La oss strebe etter å gi avistegnerne den plassen de fortjener, og verne om dem som trenger en trygg havn. La oss ta i mot flere som er truet, og stå opp for dem som opplever sensur, maktesløshet og håpløshet.

En prøvelse

Helge Gert Simonsen, styreleder hos Avistegnernes Hus, sa i sin tale at det var ikke et øyeblikk av tvil om at de måtte markere det som skjedde i Paris.
– Vi er et senter for avistegnere og for ytringsfrihet. Vår markering er tydelig. Og dets resultat ser dere på veggene her. Avistegnernes Hus lar seg ikke skremme av terror. Vi har blitt satt på en prøve, og den skal vi bestå med glans.