Blottet seg ved barnehage

SKJEDDE HER: Det var i dette området mannen ble observert av vitne. FOTO: Pål Brikt Olsen

SKJEDDE HER: Det var i dette området mannen ble observert av vitne. FOTO: Pål Brikt Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet ser meget alvorlig på en episode som skjedde utenfor Dyrløkkeåsen barnehage i Drøbak fredag i forrige uke.

DEL

Barnehagesstyrer Brede Fosshaug og rektor ved Dyrløkkeåsen skole i Drøbak, Trond Kristensen, har sammen skrevet under på et informasjonsbrev som er lagt ut på skolenes  informasjonskanal, It´s learning. Et brev Amta har fått tilgang på.

I brevet står det blant annet:

"- Vi har fått  inn en melding om at det på fredag ble observert en mann som stor på baksiden av barnehagen på utsiden av gjerdet og onanerte vendt mot barnehagen". Sitat slutt.

LES OGSÅ:

Observert av vitne

I det samme brevet kan vi lese  at  et vitne observerte det som skjedde, og forsøkte deretter å  få tak i mannen. Dette mislyktes, og  personen som  ble sett da han onanerte utenfor barnehagen forsvant.

Det omtalte vitnet  er verken ansatt i barnehagen, eller foresatt til barn i barnehagen.

Barnehagestyrer Brede Fosshaug skriver på It´s learning at mannen som utførte den seksuelt krenkende adferden sannsynligvis er en mann mellom 40 og 50 år, og muliggens  noe mørk i hudfaren.

Politiet er blitt kontaktet av barnehagen, og  politiet kommer med råd om hva barnehagen skal gjøre dersom lignende episoder oppstår.

Sitat: At barnehagen ringer politiet på 64851600, eller 112 før en selv griper inn. Det er ønskelig at en holder øye med personen på avstand mens man har politiet på telefonen, for deretter å vente på at politiet kommer for å pågripe mannen." Sitat slutt.

- Han listet seg inn mot barna og gned seg mot skrittet

Politiet oppfordrer også til at de som ser en eventuelt gjerningsmann følger med han/hun på avstand. Politiet tror mannen mest sannsynlig vil forsøke å stikke av i en slik situasjon.

Amta har forsøkt å få kontakt med barnehagestyrer Brede Fosshaug, men han var onsdag ikke tilgjengelig for kommentar.

LES OGSÅ:

Strafferamme på ett års fengsel

Politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger vil ikke gå inn på denne konkrete saken fra Dyrløkkeåsen barnehage, som han ikke er kjent med. Men på generelt grunnlag sier Gjølberg Finnanger dette:

- Når det gjelder blotting og seksuelt krenkende adferd offentlig, eller uanstendig adferd,  rammes dette av paragraf 298 i straffeloven. Når det gjelder straffeutmåling i slike saker, har  blant annet barnets alder noe å si.  Men loven åpner for  å gi bot eller fengsel i inntil ett år for denne typen lovbrudd, sier Christian Gjølberg Finnanger.

Artikkeltags