Fredag har klistremerkene med påskriften "Refugees not welcome" nådd også Amtas inngangsdør. Etter Amta publiserte saken om klistremerkene som spres i Drøbak sentrum, har personen(e) bak stuntet varslet flere fremtidige aksjoner.

Les saken: Fjerner klistremerker med flyktningfiendtlig budskap som spres i Drøbak

Lover å lytte

Gruppen vil ikke svare på Amtas henvendelser, med spørsmål om intervju. Det synes Redaktør Jon Martin Larsen er synd.

- Selv om vi på lederplass er tydelig på at vi i Amta ønsker flyktninger velkommen, skal vi også ta på alvor og lytte til de stemmene som ikke vil ha flyktninger i Frogn. Jeg oppfordrer motstanderne derfor til å stå fram og ta kontakt med oss, sier ansvarlig redaktør i Akershus Amtstidende.

Heller ikke personene som laget en facebookgruppe mot flyktningmottak på Skiphelle har villet snakke med oss. Enkelte har imidlertid kommentert saker om flyktninger åpent i sosiale medier. Larsen oppfordrer personene til å stå frem i avisen.

Vil være saklig

- Vi vil håndtere deres side av saken på en saklig måte. Motstanden mot flyktninger og flyktningmottak i Frogn er også en del av ytringsfriheten, og om noen opplever Amtas dekning som ubalansert, så står ikke det på oss. Jeg er opptatt av å følge alle sider av denne saken tett, i lys av at Frogn også er i en spesiell situasjon når det diskuteres hele tre muligheter for mottak både på Skiphelle, i sykestua i Drøbak og på Oscarsborg, sier Larsen.

- Jeg forstår at det er krevende for en del innbyggere å ta inn over seg denne situasjonen, som uansett hvordan Frogn velger vil prege vårt lokalmiljø i lang tid framover, og som lokalavis vil vi bidra med best mulig informasjon og journalistikk. Det innebærer å ta på alvor mulige bekymringer, frykt og argumentasjon mot for eksempel mottak, sier Larsen.