Maja (10) fikk hjelp av venninnene til å slå pappa i ishockey

Vi vant! Jentene feirer en knepen seier over Emil Schmidt (i bakgrunnen).

Vi vant! Jentene feirer en knepen seier over Emil Schmidt (i bakgrunnen). Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange moret seg på isen på Øvredammen tirsdag.

DEL

– Kom igjen, Anine! Du har den!

–Fredrikke, skyyyt! Oi! Gikk det bra med deg?

Maja Dorthea Schmidt, Emil Schmidt og hunden deres Tinka er på isen på Øvredammen sammen med to av Majas venninner, Anine Solding Dekke og Fredrikke Tonås Nikolaisen. De har en energisk ishockeykamp gående når Amta kommer til stedet. Hunden Tinka, 3 år gammel, har tatt på seg rollen som uromoment eller en litt forvirret dommer – hun står midt på området de spiller på og gjør sitt beste for å følge med på alt som skjer.

Les også: Lokalt forbud mot fyrverkeri.

– Hvem er på lag med hvem?

– Det er barna mot voksne! ler jentene. Tre ti år gamle jenter mot en pappa viser seg å være en overraskende jevn kamp; de spiller første lag til tjue mål, og de to lagene er hakk i hæl. Når et lag har nådd tjue tar de en liten pust i bakken.

– Det er jo godt å få vært litt ute når det er så fint vær. Lufta seg litt, sier Emil. Han er trener i skigruppa til DFI, og trives godt med vinteraktiviteter.

Ifølge iskart.no er isen på Øvredammen nå over 13 cm tjukk, og regnes som trygg. Det har mange fått med seg; det yrer av liv over hele dammen.

Ishockeykampen starter opp igjen; denne gangen spiller de til tretti. Jentene spiller effektivt, og tross iherdig innsats fra Emil går seieren til de yngste.

Dette var mest interessant for Amtas lesere i 2016.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.