Smaker 8000 viner i året, og lukter forskjellen på Drøbak og Hurum!

<b>VINEKSPERT:</b> Svein Lindin er vinskribent i en rekke aviser, og holder foredrag i hele Norge. Torsdag holdt han foredrag i Drøbak, hvor han har bodd i 12 år. <b>Alle foto: Marte Marie Frisell</b>

<b>VINEKSPERT:</b> Svein Lindin er vinskribent i en rekke aviser, og holder foredrag i hele Norge. Torsdag holdt han foredrag i Drøbak, hvor han har bodd i 12 år. <b>Alle foto: Marte Marie Frisell</b>

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

–Alle kan utvikle smaks- og luktesansene sine, men jeg har gått ekstremt langt, sier Svein Vinofil Lindin.

Ja – du leste riktig! Mellomnavnet hans er Vinofil!

Han er kulinarisk ekspert, og er blant annet er vinskribent i Finansavisen, Dine Penger og mye mer. Han har også bodd i Drøbak i 12 år, og torsdag var han tilbake i badebyen.

Da holdt han nemlig ost- og vinkurs på Sjøstjernen, arrangert av Frogn Næringsråd. Målet var å lære gjestene hvilke viner som passer med hvilke oster.

SKÅL!: Gjestene på Svein Lindins foredrag fikk smake fem forskjellige viner og fem forskjellige oster.

– Svein Lindin er veldig dyktig. Når han holder foredrag, blir folk sugd inn i det han snakker om, sier Alice Kristensen.

Lærte mye

Hun har kjent Lindin i fire år, og møtte han gjennom jobben hennes som kokk på Oscarsborg hotell. Kristensen, som var på foredraget sammen med kollegaen Paul Hughson, syns hun lærte veldig mye.

– Føler du at du er i stand til å arrangere en bra ost- og vinkveld nå?

– Ja, absolutt! Dette er også veldig nyttig til jobben min, sier hun.

KOSTE SEG: Kollegaene Paul Hughson og Alice Kristensen storkoste seg og lærte mye.

Lindin, som smaker 8000 viner i året, hadde gjestene i sin hule hånd fra første stund. Med morsomme historier og spennende fakta guidet han dem gjennom fem viner og fem oster.

Et av mange gode tips han ga under foredraget: – En tommelfingerregel er at oster og viner fra det samme området, spesielt i Europa, ofte passer godt sammen.

Ekstremt god luktesans

Han brukte også et luktesett for å sette i gang luktesansene til gjestene. De fikk utdelt forskjellige flasker med lukter, også skulle de prøve å kjenne dem igjen – ikke like enkelt som det kanskje høres ut som for oss vanlige mennesker.

LUKTER: Svein Lindin brukte et brett med forskjellige lukter for å sette i gang sansene til gjestene.

Men for Lindin er det ingen sak. Han lukter så godt, at han kjenner at saltvannslukta i Drøbak er mye bedre enn på Hurum.

– Jeg har vært der og testet! Jeg kom litt tidligere hit i dag for å kjenne på de gode luktene fra sjøen her i Drøbak, sa han.

Lindin vet å nyte alle luktene rundt seg, ikke bare lukten av en god vin.

– Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg stoppet ved blomsterengene på Heer på vei hjem da jeg bodde her, tok av meg på beina og bare vasset uti, sier han.

Bra vinmonopol

Lindin er ofte i Drøbak, blant annet når han skriver saker eller holder foredrag, og syns det var fint å være her igjen.

–Drøbak er faktisk det stedet hvor det bor flest folk som jobber med vin i Norge! Dette er en fantastisk by! sier han.

– Og polet her er veldig bra, legger han til.

Det vet han litt om, med tanke på at han i jobbsammenheng kjøper vin for en million kroner i året!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags