Man må nesten ha levd under en stein for å ikke ha fått det med seg. Tegneseriemonstrene Pokémon har de siste ukene tatt steget fra å være retro barndomsminner for de som vokste opp på nittitallet til å bli en av de aller største mobilspillsuksessene noen sinne.

Les vår "Pokémon for dummies".

Konseptet har blitt så populært at det påvirker samfunnet på flere måter. Legevakter rundt i landet rapporterer om "Pokémon-relaterte skader", for eksempel at man har tråkket over eller gått på noe fordi man er så opptatt med å jakte digitale monstre på mobilskjermen. Et google-søk på "pokemon + legevakt" gir over 18 000 treff.

Likevel kan man si at spillet, som er GPS-basert og krever at du tar beina fatt og fysisk beveger deg rundt i den virkelige verden for å finne digitale monstre, ressurser du trenger eller såkalte "Pokégyms", har gjort mye positivt for folkehelsa. Med så stor popularitet, særlig blant spillglade barn og unge som kanskje ellers ville brukt tiden foran en PC-skjerm, har det sikkert blitt gått eller løpt mange tusen kilometer ekstra i Amtaland så langt denne sommeren.

Fergekvinnen Jacobine er mer populær blant unge enn noen sinne - gjett hvorfor!

Når man først skal ut og gå kan det dog være en fordel å ha kjennskap til hvor det er høy tetthet av "pokéstops" og "pokégyms", og der kommer vårt Pokémon Go-kart inn i bildet. Kartet gjelder for hele Norge, så du kan fint bruke det både hjemme og på tur til ukjent Poké-farvann.

Det er enkelt å legge til nye punkter i kartet; klikk på "Legg inn pokestop/gym", plasser markøren der du har funnet en stop eller gym, og legge til en liten tekst.

Spiller du Pokémon i Follo? Det fins en Facebook-gruppe for det.