Drøbak får overraskende besøk på søndag

Erna Solberg kommer til Ullerud helsebygg i Drøbak søndag 10. september.

Erna Solberg kommer til Ullerud helsebygg i Drøbak søndag 10. september.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SISTE: Statsminister Erna Solberg sa på TV2 søndag morgen at planen for dagen blant annet var å besøke et sykehjem i Ski, men ordfører Haktor Slåke i Frogn kan forsikre leserne at statsministerens plan er å ankomme Ullerud helsebygg klokken kl. 12.30 søndag.

Statsminister Erna Solberg ble nysgjerrig på alt hun hadde hørt om det nye helsebygget i massivtre i Drøbak, og prioriterer derfor et besøk på Ullerud dagen før velgerne skal avgjøre om hun får fortsette som statsminister.

Ordfører Haktor Slåke er naturligvis svært begeistret.

Det er ikke mange dagene siden  helseminister Bent Høie klippet snora og innviet det spesielle bygget.

- Erna ønsker å se både heslebygget og det som helse- og omsorgstunet Ullerud er blitt. Jeg tror ikke det blir snakk om mer enn en knapp time, men hun skal blant annet hilse på beboere, sier ordfører Slåke.

Det har ikke lyktes å få klarhet i årsaken til at statsministeren prioriterer Drøbak og helsebygget kun få dager etter at helseministeren har vært der, men dette vil Amta spørre henne om under søndagens besøk.

Den miljøvennlige og relativt nye byggemetoden beskrives slik i et faktablad fra Norske Arkitekters landsforbund:

Hva er massivtre?

Prinsippet for et konstruksjonssystem av massivtre er at trevirke sammenføyes til elementer ved spikring, liming, bruk av tredybler eller strekkstag.

Utgangspunktet for disse systemene er massivtre elementer fremstilt enten i fabrikk eller på byggeplass.

De elementtypene som er mest anvendt til bygningsformål er; tverrspente-, tredyblede- eller krysslimte elementer, som alle fremstilles i fabrikk.

Tverrspente elementer (se fig 1 d) framstilles ved å stille lamellene på høykant i en rigg som presser lamellene sammen. Deretter bores det hull til strekkstagene.

Strekkstagene tres igjennom og spennes opp. Mens strekkstagene er oppspent, festes de til forankringspalter. Dermed er det oppspenningen i staget som holder lamellene sammen. Det er ikke lim i disse elementene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags