Gå til sidens hovedinnhold

Bruker nesten tre år på å vurdere ny kai på Sjøtorget i Drøbak

Artikkelen er over 3 år gammel

Dypvannskai på Sjøtorget i Drøbak skulle utredes «omgående» i 2015. Lasse Botten i FrP beskylder administrasjonen i kommunen for trenering. Rådmannens svar er kort.

Botten i FrP minner om at det allerede i mars 2017 kom sterk kritikk for tidsbruken fra kommunens eget kontrollutvalg.

Rådmann Harald Hermansen svarer at utredningen planlegges lagt fram til behandling i kommunestyret 12. februar 2018, og ordet planlegges viser tydelig at det ikke er noe løfte.

Lasse Botten i Frogn FrP klager i en politisk interpellasjon over somlingen fordi kommunestyret før St. Hans i 2015 i vedtaks form ga følgende ordre til administrasjonen:

«Utredning av dypvannskai startes omgående og benyttes som grunnlag for arbeide rundt områderegulering av Gamle Drøbak.»

Les mer

Vinmonopolet i Drøbak skal flytte

– Dette er over to år siden vedtaket ble fattet og det er på høy tid at det nå gjøres noe, vedtaket kan ikke lenger treneres, sier Lasse Botten.

Ting tar tid

Rådmannen svarer til Botten at «gjennom behandlingen av kommunens økonomiske handlingsprogram 2017–2020 ble det vedtatt å bevilge en million kroner for utredning av nytt akvariebygg og dypvannskai. Arbeidet med denne utredningen er nå i ferd med å bli avsluttet og planlegges lagt fram til behandling i kommunestyret 12. februar 2018». Kim solgte Fiskerøkeriet til Bare Mas

Drøbak akvarium

Fremskrittspartiet er svært skuffet over at rådmannen ikke har fulgt opp tidligere vedtak i saken, og peker på at dypvannskai er viktig for Drøbak som en fjord og turistby.

– En kai som gir mulighet for anløp av større fartøyer enn det som er mulig ved dagens kai vil bidra til å få økt turisme til Drøbak via sjøveien. Ved å bygge ut eksisterende kai oppnår vi et tilleggsareal på ca. 1500 kvadratmeter noe som gjør det mulig å plassere et nytt akvarium på Sjøtorget på til sammen ca. 1000 kvadratmeter fordelt på to plan, sier Lasse Botten.

La ikke oss forsinke

Imidlertid kan et nytt akvarium plasseres på alternative områder, men kan ikke bygges på selve kaiområdet. Dypvannskaia må bygges ved den eksisterende kaia, sier Botten.

– Derfor bør ikke spørsmålet om plasseringen av et nytt akvarium forsinket bygging av ny dypvannskai, sier han.

Les mer

Vinmonopolet i Drøbak skal flytte

 

Kommentarer til denne saken