16 nasjoner deltok i årets offisielle VM i Street Dance i Decin i Tsjekkia, der Psycho Dance Crew fra Drøbak var eneste representant for Norge.

Skilte seg ut

Gruppa, som i fjor gjorde det svært bra i Norske Talenter, tok seg til semifinalen i VM med dansenummeret Psycho Airlines. Det holdt nesten til finale for jentene som stilte med en koreografi som skilte seg tydelig ut. De seks beste gikk til finale.

- Det var nesten finale, sier en glad og fornøyd trener og koreograf Ida Marina Gilboe (18). Hun forteller at Psycho bød på en litt annen stil og med det utfordret sjangeren;

- Det var nok litt uvant for dommerne, men de likte det de så. Vi skal være veldig stolt av en 8. plass i dette selskapet - det er tross alt VM, sier den unge instruktøren og forteller at gruppa har jobbet hardt og målrettet de siste månedene.

Det var etter seier i NM jentene kvalifiserte seg til EM som gikk av stabelen i Bratislava i Slovakia i juni. Der danset de seg til en sterk 5.plass, som kvalifiserte til VM.

- Nå vet vi hva som skal til

Lørdag 21. september sto de på scenen i Tsjekkia:

- Jentene leverte skikkelig, jeg er så stolt av dem. Nå vet vi litt mer om hva som skal til for å nå helt opp, så til neste år skal vi ta steget opp blant de aller beste. Så gode er de faktisk, avslutter Marina, som selv debuterer som trener og koreograf i et VM, bare 18 år gammel.

Årets vinner av VM i Street Dance 2019 ble Slovenia.