Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer du om dette? Da må du dessverre fortsette å drømme - sommeren lar vente på seg

Artikkelen er over 1 år gammel

Kontrasten mellom forsommeren 2018 og 2019 er stor. Fjoråret var spesielt varm og tørr, mens årets sommer så langt både har vært kjølig og våt.

Østlandet: Mange har nok sommeren 2018 friskt i minne. Så langt har ikke 2019 kunnet måle seg med det vi opplevde i fjor, rent værmessig. Ifølge NRK og Meteorologisk institutt har det så langt i juni kommet nesten dobbelt så mye nedbør på Østlandet, som det gjorde i hele juni i fjor.

Sommeren er ikke brukt opp

«Godværet kan holde seg i tre uker framover», «Sommeren er ikke brukt opp – nå blir det knallvær igjen», «Hetebølgen er over, nå kommer sommeren».

Dette er titler hentet fra artikler Amta publiserte på denne tiden i fjor.

Denne forsommeren har titlene på værsakene heller vært av slaget: «Derfor ble ikke alle truffet av uværet» «Dårlig nytt til deg som nyter sommervarmen – nå må du belage deg på kaldere vær» og «- Kjølig himmelfartshelg».

Det uvanlige været som preget forsommeren i fjor sørget også for rekordtidlig åpning av badesesongen. Amta målte faktisk 21 grader i vannet på Hellvikstrand og i Badeparken allerede tidlig i juni. Så langt i år ligger Amtas badetemperaturmåler urørt.

Lørdag blir varmest

Vi skriver medio juni og det er lite som tyder på at knallsol eller temperaturer tilsvarende fjoråret vil prege værbildet de kommende dagene.

– Lørdag blir den varmeste dagen vi har i vente, vi kan regne med rundt 25 grader, sier meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

Det lover svært bra for alle de som skal se Eva Weel Skram, Gulla eller Kurt Nielsen og kompani under Drøbakfestivalen i Badeparken lørdag kveld.

– Men bortsett fra denne dagen vil værtypen den kommende perioden minne om det været vi har hatt.  Det blir vekslende skydekke, så det betyr at vi vil både få sol og nedbør. Temperaturene vil synke etter lørdagen og ligge på rundt 15–18 grader, sier meteorolog Ingrid Bentsen.

Natt til torsdag og torsdag morgen kom det store mengder nedbør. Heldigvis ser ikke Bentsen noen store nedbørsmengder i sine prognoser for den kommende perioden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.