ØSTMARKA: Onsdag formiddag skulle en kvinne fra Oslo på tur i Østmarka for å lufte hundene sine. Hun kjørte Rausjøveien inn til parkeringsplassen ved Bysetermosen i Enebakk. Bak henne kom en hvit kassebil av merket Toyota Proace. Kvinnen parkerer i skyggen, varebilen fortsetter litt lenger inn på veien inn mot Vangen, skriver Østlandets Blad.

Ifølge kvinnen kikket sjåføren stadig bort mot bilen hun satt i.

– Da tenkte jeg "Hmm. Varebil. Skal du dumpe søppel?" forteller Oslo-kvinnen til ØB.

– Han slapp en katt ut av bilen

Så så hun at sidedøren gikk opp. Der sto det et lite bur. "Å, han skal lufte en liten hund", slår det henne.

– Så ser jeg at han tar opp en katt og slipper den ut av bilen. Jeg fikk først sjokk, tenkte at jeg kan ikke tro det jeg nettopp har sett. Og så bli jeg sint. Jeg gikk bort til bilen hans og skrek at dersom han ikke var mann nok til å ta livet av katten på en human måte, skulle jeg gjøre det. Gi meg katteburet, så kan jeg fange katten. Men det ville han ikke gi meg, forteller Oslo-kvinnen.

Hun svarte med å si at hun kom til å politianmelde saken.

Katten forsvant til skogs

Så kom en annen mann syklende med flere hunder. Katten, som hadde søkt tilflukt under en bil, gikk mot hundene. De var tydeligvis ikke kattevante, og en av dem bet katten.

– Katten forsvant opp i skogen, fordi den ble redd da den ble bitt av hunden. Jeg prøvde å lokke på den, men den kom ikke.

Meldte fra til politiet

Etterpå meldte kvinnen fra både til Dyrebeskyttelsen og Mattilsynet. Hun var også innom den lokale politistasjonen og meldte fra.

Det bekrefter operasjonsleder Leif Olav Holten i Øst politidistrikt Follo overfor ØB.

– Vi fikk melding om en bil som hadde kjørt opp på Bysetermosen og sluppet en katt ute i skogen. Vi har navnet på bileieren, bosatt i Oslo, som vi har forsøkt å få tak i uten resultat. Saken blir overført til krimavdelingen ved Follo politistasjon, sier Holten.

Saken ble meldt til politiet i Oslo, som igjen tok kontakt med sine kolleger i Follo.

Prøver å fange katten

–  Alle som er innom parkeringsplassen: Se etter katta som kan være skadet, skriver Oslo-kvinnen på Facebook-siden til Østmarka tur og natur.

Mattilsynet har satt opp en transportkasse med mat og vann, i håp om at katten finner tilbake til parkeringsplassen. Det er snakk om en voksen, gråstripet katt.

Kvinnen tok bilde av bilen, og har lagt ut bilde med registreringsnummer på samme Facebook-side. Noen sjekket opp nummeret hos Statens vegvesen, og fikk opp navnet på eieren av varebilen.

– Lynsjestemning

På Facebook-siden Østmarka forteller han en helt annen versjon av det som skjedde. Ifølge bileieren er det snakk om en hjemløs katt som oppholder seg mye rundt der han bor. Den må ha kommet seg inn i varebilen mens dørene har stått oppe, for så å hoppe ut igjen da han stoppet på parkeringsplassen ved Bysetermosen.

Siden han kjente katten fra før, fordi den har gått i nabolaget, visste han at den var sint. Derfor tok han en kasse fra bilen for å fange den i. Så dukket først Oslo-kvinnen opp, deretter syklisten, og det oppsto en lynsjestemning som gjorde at han dro derfra uten å ta løpeturen han hadde planlagt.

- Nå trenger pinnsvinene all den hjelpen de kan få

Høne til utleie