Politiet meldte på Twitter klokken 12.45 at nødetatene var på vei til Nærsnes etter funn av en person i vannet ved båthavnen.

Funn på stedet kan ifølge politiet tyde på at personen har falt i vannet fra bryggen. Personen skal ha blitt dratt opp av vannet av forbipasserende. Det ble så igangsatt hjerte- og lungeredning, men livet sto ikke til å redde. Politiet opplyste klokken 13.15 at personen er død.

– Vi mener vi har en id på vedkommende. En båt som eies av samme person ligger i småbåthavna i Nærsnes, ikke langt fra der vedkommende ble funnet flytende i vannet, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til Drammens Tidende.

– Fremstår som ulykke

Klokken 14.19 kan politiet bekrefte at avdøde er en eldre mann som ikke er bosatt i distriktet, men som trolig var der på ferie. Pårørende er varslet.

Ifølge politiet fremstår hendelsen som en ulykke. Hvordan personen havnet i vannet er foreløpig uvisst, men ifølge politiet kan det ha skjedd i forbindelse med av- eller påstigning i båten.

– Det er nærliggende å tenke i den retningen, men vi vet jo ikke sikkert, og etterforsker bredt, sier Iversen.

Ifølge innsatsleder fra Oslo politidistrikt, Thomas Broberg, vil politiet se om det foreligger videobevis fra båtplassen.

Saken oppdateres