Etterlyser babyer på Facebook for å glede eldre på dagsenteret

Kirsten Gullerud, Else Lisbeth Johnsen og Erna Storbråten på dagsenteret på Nesodden gleder seg over initiativet til Jane Edvardsen.

Kirsten Gullerud, Else Lisbeth Johnsen og Erna Storbråten på dagsenteret på Nesodden gleder seg over initiativet til Jane Edvardsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jane Edvardsen bruker Facebook-gruppen Mammagruppe Nesodden for å etterlyse nybakte mødre og babyer som kan besøke de eldre på dagsenteret. Responsen har ikke latt vente på seg.

DEL

Nesodden: Etter kun tre uker på jobb som helsefagarbeider på Vestkanten dagavdeling på Bjørnemyr, har Jane Edvardsen allerede tatt initiativet til noe hyggelig for beboerne. På Facebook har hun bedt mammaer og deres babyer komme på besøk for å glede de eldre.

- Jeg har jobbet i eldreomsorgen i 12 år og ser at hjemmeboende ofte er ensomme. Da er det hyggelig med litt ekstra input når de kommer hit, sier Edvardsen.

Babyer er aldri feil

Hun har plukket opp at andre steder som har for eksempel faste barseltreff kan melde om positive resultater. Etter en liten brainstorming blant de ansatte på Vestkanten, kom de fram til at babyer aldri er feil.

- Jeg vil gjerne gå hjem fra jobb og vite at jeg har gjort noe positivt for de eldre før de går hjem for dagen, sier Edvardsen.

Velkommen inn: Jane Edvardsen er veldig glad for den positive responsen hun har fått på Facebook-etterlysningen sin.

Velkommen inn: Jane Edvardsen er veldig glad for den positive responsen hun har fått på Facebook-etterlysningen sin. Foto:

Allerede booket

Den blide helsefagarbeideren har fått masse respons på sitt omsorgsfulle innlegg på Facebook.

- Jeg har allerede booket fem mødre med babyer neste fredag. Så blir det åpen samlingsstund med en barnehage i november, og flere andre har sagt at de også vil komme, forteller hun og bobler over av entusiasme.

Hver dag er det mellom åtte og 12 eldre som besøker dagsenteret. Responsen fra dem og sjefen er udelt positive.

Du involverer lokalbefolkningen i de eldre som kanskje ikke synes så godt ute i samfunnet. Hva tenker du om det?

- Jeg brenner for at de eldre skal ha et bedre tilbud. Man kan rope om mangel på penger og bevilgninger, men vi må starte med oss selv. Jeg vil heller bruke tid på å gjøre noe selv, avslutter Edvardsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags