Velkommen til Ullerud

Ullerud helsebygg: Lastebiler ble brukt til flyttingen fra Grande sykehjem til det nye Ullerud helsebygg.

Ullerud helsebygg: Lastebiler ble brukt til flyttingen fra Grande sykehjem til det nye Ullerud helsebygg.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerMye kan gå galt når man skal revolusjonere bygdas institusjonsbaserte eldreomsorg på rekordtid, men Frogn kommune ser ut til å ha klart dette uten å snuble en eneste gang.

Grande sykehjem er ikke lenger en del av eldreomsorgen. Fra en dag til en annen er all virksomhet flyttet til det nye Ullerud helsehuset, som naturligvis er i en helt annen «divisjon» enn Grande sykehjem var i.

Vi tør ikke tenke på hvor mange rutiner, meldinger, planer og beskjeder lederne for denne delen av eldreomsorgen har hatt ansvar for. Det må ha vært en formidabel oppgave å få hele dette maskineriet av samhandlende mennesker til å fungere som en velsmurt maskin etter hvert. Høyst sannsynlig går ikke driften helt på skinner ennå, selv om Amtas tittel på nyheten var «Flyttingen gikk helt på skinner». Det tar alltid tid for en stor organisasjon å bo seg inn i nye lokaler.

I tillegg til alt dette er selve bygningen unik. Politikerne sørget for at helsebygget ble utført i massivtre, noe som reduserte byggekostnadene, bedret miljøet og kortet ned byggetiden. Det finnes kanskje negative forhold ved denne revolusjonen i Frogns institusjonsbaserte eldreomsorg, men de er vanskelige å få øye på. Derfor gratulerer vi i dag, og vi retter en takk til alle ansvarlige og bidragsytere, enten de er for eksempel politikere, kommunale planleggere, sykehjemsledere eller ansatte som med velvilje og innsats bidrar til å gjøre Frogns eldreomsorg så bra som den faktisk er ifølge brukerundersøkelser, KOSTRA-tall og annen SSB-statistikk.

Vi tror andre kommuner snart kommer på besøk til Frogn og Ullerud helsebygg for å lære.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags