Inn døra og rett til høyre. Der blir man nå møtt av et stort tre, en gammel skolepult og en hel rekke med bilder som viser alt det positive med Heer skole.

– Vi synes dette var veldig gøy, sier Mia Louise og Else Andrine, begge 12.

– Jeg lærte ganske mye, legger Else Andrine til.

Det elevene syntes var mest spennende var å få ta del i den kreative prosessen.

– Da vi lagde bildene kunne vi vise alt hva vi liker med skolen, sier Mia Louise.

Lokal kunstner og lokal historie

Underveis fikk elevene hjelp fra kunstner Mette Torstensen.

– Utstillingen her handler om hva som er viktig for elevene og her kan man se hva de tenker om skolen de går på. Elevene har vært utrolig engasjerte, forteller Torstensen.

Sammen med henne har elevene fått jobbe med foto, trær, lydinstallasjoner og andre materialer.


– Når de har jobbet med dette har de samtidig fått inn foto- og kunsthistorie.

Torstensen synes det er spennende å jobbe med elevene, og hun kan fortelle at det er noen forskjeller i de forskjellige trinnene.

– Det å jobbe med elevene har vært spennende. Det er noen forskjeller mellom klassetrinnene, som gir oss noen utfordringer men de har vært engasjerte og interesserte, forteller Torstensen.

På lang rekke

– Vi har vært på Dal og Sogsti skole. Nå er vi Heer skole, forteller Elisabeth Seljevold Fladmoe fra kulturkontoret i Frogn kommune.

– Dette er et en del av Den kulturelle skolesekken, og da ender de opp i en nydelig utstilling, slik som denne, smiler Fladmoe, og tar en kikk bort på rekken av bilder som er hengt rett innenfor hovedinngangen til skolen.


– Det har vært forskjellige utgangspunkt for disse utstillingene. Da vi begynte på Dal hadde vi med historielaget. På Sogsti, som er en relativ ny skole, måtte Mette Torstensen tenke i andre baner. Her på Heer har vi blant annet funnet fram en av de gamle skolepultene. Og alle rammene som er brukt er tidligere blitt brukt på skolen.