19-åringen fra Nesodden satser på å bli den aller beste seileren i verden i 470-klassen. Tidligere har han fortalt Amta om sine hårete mål, nemlig OL-gull i 2028 og OL-deltakelse om ett år.

Motiverende

På veien mot det store målet har seiltalentet flere delmål. Ett av dem var VM-medalje i U21-VM denne sesongen. Det klarte han, for Emil Forslund og makker Julia Jacobsen kunne for noen dager siden juble for bronsemedalje.

– Medalje var målet da vi ankom verdensmesterskapet. At vi klarte det var både veldig gøy og motiverende. Det bekrefter at den treningen vi har lagt ned har fungert, sier Emil Forslund til Amta.

Fikk bank blant seniorene

Et par uker før U21-VM deltok Emil Forslund og Julia Jacobsen, som han har seilt sammen med siden august 2022, også i seile-VM for seniorer. Dette fungerte også som en nasjonskvalifisering for OL i 2024. Her ble duoen, som seiler for KNS, nummer 59 og dermed langt unna en OL-plass.

– I VM for seniorer fikk vi litt «bank», siden alle virkelig hadde spisset formen sin til dette mesterskapet. Denne erfaringen tok vi likevel med oss. Vi lærte mye av dette mesterskapet.

To OL

Med medalje i verdensmesterskapet for U21-seilere så er Emil Forslund i rute med tanke på sine karrieremål.

– Det langsiktige målet er fortsatt å ta OL-gull i Los Angeles i 2028. Målsettingen om å kunne kvalifisere seg til OL i 2024 i Paris, og få erfaringen derfra, er bare et delmål som kan hjelpe oss mot gullet i 2028.

19-åringen har oppnådd mange sterke prestasjoner i sin fortsatt unge karriere som seiler. Han rangerer bronsemedaljen fra U21-VM høyt.

– VM-bronsen er absolutt en av mine større prestasjoner, og det største vi har fått til sammen i 470 klassen, smiler han.

Til varmere strøk

Nå er sesongen på hell for duoen i 470-klassen.

– De største konkurransene for året er over, og vi går inn i en lengre høst og vinter med lange treningsperioder før neste VM. Dette finner sted i spanske Palma i februar 2024. Vintersesongen kommer vi primært til å tilbringe i Vilamoura i Portugal, sier seiltalentet fra Nesodden.

Han håper at forberedelsene til neste sesong blir bedre enn de var i år. Til Amta har han tidligere sagt at sesongoppkjøringen besto av både oppturer og nedturer.

– Vi slet litt med skader og sykdom gjennom høsten i fjor og vinteren. Men vi hadde to gode world cup-regattaer, hvor vi lærte oss veldig mye og løftet nivået betydelig. Det ble også mye trening hjemme i Norge på grunn av at jeg skulle ta eksamen på skolen, sa han.