(Avisa Oslo): I den nybygde toppleiligheten på Majorstua har du utsikt over hele Frognerparken, 90 kvadratmeter med takterrasse, to garasjeplasser i kjelleren og belysning til flere hundre tusen kroner – bare for å nevne noe.

Og prisen? 60.000.000 kroner.

– Det er mye penger, men det er ikke dyrt. Det koster det det skal koste, mener eiendomsmegler for leiligheten, Anders Langtind.

Dagens Næringsliv skrev at Obos fikk ikke solgt Norges nest dyreste leilighet for 97 millioner kroner og delte den i to.

Den minste ble solgt for 37,99 millioner, noe som utgjør ny kvadratmeterprisrekord. Nå er den andre av de to til salgs.

– Svimlende sum

Samtidig som at noen presses ut av boligmarkedet på grunn av høye priser, er det flere som har vist interesse for toppleiligheten på Majorstua. Langtind er sikker på at han får solgt leiligheten i løpet av oktober.

– Det er en svimlende sum, erkjenner Langtind.

– Hvem er det som har råd til en så dyr bolig?

– Det er så mange flere enn du tror! Jeg har sett det bare de siste månedene. Jeg har solgt fem leiligheter til over 40 millioner siden august, forteller megleren.

Langtind peker på Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste for å understreke – alle er gode for minst en milliard.

– I denne pandemitiden har nok de rike bare blitt rikere gjennom investering og slikt.

Langtind forteller at han for et år siden solgte den dyreste boligen i Norge noen sinne. Gigantvillaen på Bygdøy gikk for 225 millioner kroner.

– Betalingsviljen er stor

Toppleiligheten, som er et av Obos' prestisjeprosjekt, var originalt en luksusleilighet som lå ute for 97 millioner kroner i 2019. Da Obos ikke fikk solgt leiligheten, delte de den i to, der den minste leiligheten på 129 kvadratmeter nylig ble solgt for 38 millioner kroner. Dette utgjorde ny kvadratmeterprisrekord på 294.000 kroner.

Langtind mener dermed prisen for den største av leilighetene er passende.

– Den er helt unik. Det er knapt den eneste leiligheten på Majorstuen som ligger i tolvte etasje, og den har en takterrasse på nesten 90 kvadratmeter.

I tillegg til å være en toppleilighet med mye utsikt og stor plass både ute og innendørs, er det gjort en del ekstrainvesteringer med tanke på standard. Det er blant annet et nybygg, dyre gulv, belysningsplan til flere hundre tusen og to garasjeplasser i kjelleren. Oppgraderingen har kostet mellom 2,5 og tre millioner kroner, forteller Langtind.

Megleren presiserer også at mange eldre bygg verken har heis eller garasje, og ligger langt fra standarden man har på nybygg i 2021.

– Både interessen og betalingsviljen er stor, forteller Langtind.

– Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg er ordentlig misunnelig, innrømmer han.