NESODDEN/DRAMMEN: Det var den 18. februar i år to mindreårige ble pågrepet etter å ha knivstukket en tenåring på Skoklefall.

Da meldingen kom rundt klokken 19.00 denne februardagen ble det slått full alarm hos politiet. De rykket ut mannsterke. Den fornærmede ble fraktet til Ullevål sykehus.

Innsatsleder Stig Ødegård i politiet kunne fortelle følgende:

– Etterforskningen på stedet kom fram til at det var to mistenkte som hadde løpt fra stedet. Etter hvert kom de fram til at personene hadde tatt seg inn i et hus i området. Vi har pågrepet de, sa Ødegård som fortalte at disse ble tatt med til Ski politistasjon.

Politiførstebetjent Jon-Sverre Sande fortalte følgende om personen som ble rammet:

– Det jeg kan si er at også han er under 18 år. Etter omstendighetene går det bra med ham, selv om han har vært utsatt for en såpass alvorlig hendelse som knivstikking.

Les også: Tenåring fra Amtaland dømt for datainnbruddet hos Dagbladet

Formening om motiv

Saken ble overført til politiet i Drammen ettersom gjerningspersonene tilhørte deres distrikt.

Politiet har i etterkant avhørt både vitner og partene, samt tatt flere etterforskningsgrep.

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen hos Sør-Øst politidistrikt forteller at hennes innstilling til saken om kort tid skal sendes over til statsadvokaten.

Hun kan ikke uttale seg så mye, eller si sin innstilling til saken før det er tatt en avgjørelse fra statsadvokaten. Denne forventes klar om noen uker.

Les også: Skulle besøke kjæresten på Nesodden – så dukket politiet opp

– Vi har en formening om motivet og hvorfor det har skjedd, men vi kan ikke gå inn på det noe mer nå, sier politiadvokaten.

To personer har vært siktet i lengre tid. Disse er født i 2004 og 2005. Førstnevnte er kjent av politiet fra tidligere.

– De har vært siktet for kroppsskade eller medvirkning til dette, forklarer politiadvokaten.

Krevende sak

Saken ble ferdig etterforsket i sommer, men denne har tatt lang tid. Svane Mathiassen forteller at hun har overtatt saken fra en som har sluttet. Nå ønsker politiadvokaten en konklusjon i saken.

– Da saken var ferdig etterforsket i sommer, haster det for min del å få denne videre, understreker hun.

– Dette er ganske unge personer som er involvert. Hvordan prioriterer politiet slike saker?

– Slike saker er veldig prioriterte. Det er mange frister som vi må følge når det er ganske unge personer involvert. Men disse fristene klarer vi ikke alltid å holde når det er så alvorlige saker som dette. Det må en helt annen type etterforskning til, forklarer politiadvokaten.

– Du omtaler dette som en alvorlig sak. Kan du utdype dette?

– En voldssak med knivstikking er alvorlig uansett om partene er over eller under 18 år. Da må det gjøres flere etterforskningsgrep enn andre saker, avslutter hun.