NESODDEN: Søndag 1. mai kan endelig nesodding og tidligere norsk ambassadør til Bulgaria, Guro Katharina Vikør, si det hun hadde tenkt å si.

Hennes hilsen vil bli å høre under den store vårkonserten til støtte for de aller fattigste familiene i Bulgarias hovedstad Sofia. Det dreier seg om rombefolkningen på det såkalte søppelberget, som Pinsekirken på Fjellstrand har støttet i tolv år.

Allerede tidlig i januar skulle Pinsekirken hatt sin tolvte nyttårskonsert hvor inntekten skulle gå til de fattige romfamiliene i utkanten av Bulgarias hovedstad. Etter to pandemiutsettelser kan endelig konserten gjennomføres – nå som vårkonsert.

– Vi har gleden av å presentere nye talenter og meget habile sangere og musikere fra lokalmiljøet på Nesodden, forteller Alf Edvard Berggren.

– Mange gleder seg

– Oddrun Valestrand gledet publikum på den forrige konserten. Vi er derfor glad for å ha Oddrun med også denne gangen. Med seg har hun Runar Jacobsen på piano. Så har vi også gleden av å ha med Kolbjørn Holthe på fiolin og Vetle Laberg Holthe på piano. Som du sikkert har gjettet så er dette far og sønn.

Nesodden og Frogn kammerkor og Petter Moen, som tolker dikt og fortellinger med stor innlevelse er faste gjester på støttekonserten.

– Dem er det mange som gleder seg til å høre igjen. Og det blir ikke en skikkelig vårkonsert uten dem, sier Berggren og understreker at alle medvirkende stiller opp uten å kreve honorar.

– Kulturell festaften

– Det humanitære arbeidet vårt i Sofia foregår på senteret vi har etablert: Liv og Lys-senteret. Her drives skole, helsehjelp og matservering for fattige barn. Denne vinteren har vi vært det stort fokus på å gi mat og brensel til de fattigste familiene.

Søndag kveld ønsker Alf Berggren og de andre velkommen til en kulturell festaften i Pinsekirken Fjellstrand.

– Der tar vi som lokalsamfunn i et tak for dem som virkelig trenger det, menneskene på «Søppelberget». Og det blir kaffeservering og litt forfriskninger pausen, lover Berggren.