Navn: Mari Joramo
Alder: 39 år
Bosted: Hellvik, Nesodden
Yrke: Gründer og medeier av Flyt Studio, koreograf og artist

Til helgen viser Flyt Studio forstillingen «Djevelen bruker Prada» i Skoklefallsalen.

– Etter å ha måttet flytte forestillingen frem i tid, er det nå endelig klart for at den fremføres. Beskriv hvordan det føles.

– Vi kjenner på en stor lettelse og glede over at vi endelig kan ha forestilling under litt mer normale omstendigheter, og håper selvfølgelig på at vi kan spille for full sal. Det er viktigere enn noensinne at folk kommer på forestillinger for å støtte kulturen som har lidd store tap under pandemien. Det var veldig trist for oss og alle elevene våre at forestillingen ble avlyst før jul grunnet nye covid restriksjoner. Men nå skal de endelig få stå på scenen igjen å vise frem hvor talentfulle de er. Jeg er så stolt over alle elevene våre og hvordan de har taklet de siste to årene.

– Hva kan publikum forvente seg av forestillingen?

– De kan forvente seg forrykende dans og en helt fantastisk Flytgjeng av dansere med masse talent, uttrykk og danseglede. En forestilling med et viktig budskap som setter søkelys hvordan man navigerer gjennom kroppspress, ekte verdier og ytre påkjenninger man utsettes for, gjennom daglig eksponering av «det perfekte bilde».

– Sist uke hadde dere Workshop på Nesodden videregående? Hvordan var det?

– Det er helt fantastisk at Nesodden videregående skole fokuserer på psykisk helse og hvor viktig fysisk aktivitet og samhold er gjennom RØRE-prosjektet som bygger på kunnskapen om at god helse gir bedre læring. Det var en herlig gjeng som både fikk danset og gjort yoga, ledet av to av våre profesjonelle dansere ved Flyt Studio, Nanna Knutson og Melanie Kajanne Källström. De gjorde en strålende jobb og vi hadde et godt samarbeid med Nesodden vgs. og kommer gjerne tilbake.

– Etter nedstengning, avlysninger, gjenåpning, mer nedstengning og restriksjoner. Hvordan er det å være «tilbake»? Er dere i full drift nå?

– Vi er så glade over å være tilbake og at vi er i full drift igjen. Det er ingen tvil om at det har vært en ekstremt krevende periode, men jeg og Agnes Naur Kiss har stått i det, blitt sterkere, lært masse og er klare for og virkelig få Flyt til å blomstre igjen. Vi håper at folk nå benytter seg av vårt gode tilbud på Flyt og kommer på både yoga og dans. I tillegg har vi mange spennende prosjekter på gang som vi gleder oss til å dele.

– Hva har forandret seg for deg i løpet av denne pandemien?

– Jeg har lært litt mer om meg selv og hva som er viktig i livet. Jeg setter enda mer pris på familien min, venner og friheten man egentlig har.