Gå til sidens hovedinnhold

Er en gigant på boligmarkedet – nå har de gjort et nytt kjøp

Dette er trolig den største boligeieren på Nesodden.

For abonnenter

Frogn/Nesodden: I eiendomsoverdragelsene for september kommer det fram at Nesodden kommune har kjøpt Røsslyngveien 7 på Fagerstrand for 6,1 millioner kroner fra Christina H. Grundvold.

– Vi kjøper og selger boliger jevnlig, alt etter hvilket behov for boliger som Nesodden kommune har. Hva slags type bolig vi skal anskaffe avhenger av hvilke grupper mennesker som skal bosettes. For eksempel solgte vi før sommeren Tømmerbakkeveien 59 fordi målgruppen ikke lenger hadde behov for denne boligen, forklarer eiendomssjef Erik Eidem i Nesodden kommune.

Enorm boligmasse

Nå har altså kommunen kjøpt Røsslyngveien 7 på Fagerstrand.

– Vi i eiendomsavdelingen anskaffer og forvalter boliger og administrerer leieforholdet, mens et tildelingsteam avgjør hvem som skal bo i boligen. I boligmassen vår er det forskjellige grupper mennesker som bor. Det kan være økonomiske, sosiale eller politiske årsaker til at folk får kommunal bolig.

Les også

Høyre maser om Myklerud: – Malingsstrøk er ikke nok

Og det er litt av en boligmasse Eidem og hans kollegaer forvalter.

– Ved årsskiftet eide Nesodden kommune 236 boliger inkludert omsorgsboligene. Siden har vi solgt og kjøpt noe slik at jeg tipper vi nå eier rundt 240 boliger. I tillegg har vi et stort antall private boliger som kommunen disponerer og har tildelingsrett på, slik at vi totalt disponerer 367 boliger. Det er forskjellige årsaker til at kommunen har tildelingsrett på private boliger. Det kan for eksempel være at utbygger av et større leilighetsprosjekt får som krav at kommunen skal disponere en til to enheter som sosialboliger, forklarer eiendomssjef Erik Eidem i Nesodden kommune.

Les også

Spår priskrig i Drøbak: – Dette vinner kundene på

Færre i Frogn

Frogn kommune eier også et stort antall boliger, men disponerer totalt ikke i nærheten av like mange boliger som nabokommunen på halvøya.

– Frogn kommune eier per i dag 186 boliger. Dette er inkludert omsorgsboligene. Antallet boliger som er i kommunens eie varierer ut fra boliger som kjøpes og selges. Behovet for kommunal bolig varierer hele tiden, men har stort sett ligget opp mot 200 boliger, sier enhetsleder Hege Therese Skarbø Berle ved enhet for eiendom.

Hun forteller at eiendomsenheten i Frogn ikke disponerer boliger ut over de kommunen selv eier.

– Vi har ingen privateide boliger som går gjennom oss. De eneste som leier private boliger i Frogn kommune er flyktningenheten.

Les også

Etterlyser vitner etter innbrudd: – Ekkel følelse

Les også

Nå kan Nesodden bli først i Norden: – Sa ja med en gang da Eivind spurte om jeg ville være med

Kommentarer til denne saken