Navn: Jan-Petter Enbusk

Alder: 53

Bosted: Flaskebekk, Nesodden

Yrke: Compliance officer

– Du har gitt uttrykk for at du er misfornøyd med at folk går i løypene og at det er for mye stein i kunstsnøen, hvorfor er du så opptatt av dette?

– Jeg og mange med meg bruker mye av fritiden på å skape et lokalt skitilbud til særlig barn og unge slik at denne idretten og aktiviteten kan utøves også på Nesodden, hvor vi ikke hvert år er bemidlet med rikelig med natursnø. Nesodden har mange barn og unge som utøver aktiviteten, samt konkurrerer både på og utenfor Nesodden. Det er flott når man kan trene, eller utøve denne aktiviteten lokalt, uten å få ødelagt utstyret sitt. Fine forhold gjør dessuten at flere finner fram skiene, hvilket er gledelig å se.

– Hvis det er et drømmested du ikke har vært, hvor går turen?

– Jeg har vært mange steder rundt om i verden. Ett sted jeg faktisk drømmer om å besøke en gang er Svalbard, og da gjerne på senvinteren som kan by på lyse kvelder, skuterturer og ikke minst landskap og natur jeg ønsker å oppleve.

– Hva lager du helst til middag, eller blir servert?

– Jeg er glad i både å lage mat, og få den servert. Helstekt filet med sopp og fløtegratinerte poteter og god rødvinssaus er blant favorittene. Da unner jeg meg gjerne også noe godt i glasset.

– Hva ser du helst på tv?

– Jeg er ikke så god til å se på tv, da jeg har en lei uvane med at jeg gjerne sovner før programmet er ferdig. Men naturprogrammer synes jeg er interessant. For tiden forsøker jeg å følge med på serien «A Perfect Planet» som går på BBC.

– Hva liker du å lese?

– Jeg leser faktisk ikke annet enn aviser. Men jeg liker å holde meg orientert, så avisene leser jeg med interesse.

– Hvordan holder du deg i form?

– Ikke overraskende kanskje, så er det skiturer om vinteren. Resten av året tar jeg meg noen løpeturer.

– Hva bruker du ellers fritiden på?

– Fritiden benyttes til å følge opp mine barn som nå er 17 og 22 år på ulike aktiviteter. Ellers går det i å vedlikeholde hus og hage.

– Hva er ditt livsmotto?

– Man er ikke dårligere enn det man selv føler man er. Derfor er det viktig å ha troen på seg selv og føle at man er god.

– Kan du fortelle noe om deg selv som folk flest ikke vet?

– Jeg lever godt med at folk ikke vet alt om meg.

– Har den sosiale pausen gitt deg tid til noe nytt?

– En vinter uten skirenn i helgene har gitt anledning til noen lange og fine skiturer utenfor Nesodden. Men noen nye typer aktiviteter har det ikke blitt.

– Hva vil du ha på forsiden av Amta?

– At det blir vannbasseng på Berger, som i tillegg til brannberedskap, gir anledning til produksjon av den snøen vi trenger på en brøkdel av tiden vi i dag må ha. I tillegg er det klart for bredere løypetraseer, med blant annet egen gåsti på utsiden av løypa i hovedfartsårene Berger-Flaskebekk-Bjørnemyr.

– Hvem vil du gi en rose?

– Det må bli til min familie, og ikke minst til mine foreldre som så mange andre ikke har kunnet se og treffe sine barn og barnebarn slik man kunne gjøre for snart ett år siden.