Et øyeblikk med Amtas nye redaktør

NY REDAKTØR: Mattias Mellquist har overtatt som redaktør i Amta.

NY REDAKTØR: Mattias Mellquist har overtatt som redaktør i Amta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mattias Mellquist overtok som ansvarlig redaktør i Amta denne uken. Her blir du litt bedre kjent med han.

DEL

Navn: Mattias Mellquist

Alder: 41 år

Stilling: Ny ansvarlig redaktør i Amta

Bosted: Moss

– Hvorfor har du søkt deg til Amta?

– Det er en større avis som byr på nye utfordringer. Etter seks år i Vestby Avis føltes det riktig å prøve noe annet. Jeg har også søkt på Amta-jobben før, og denne gangen var jeg heldig og fikk den.

– Hva gleder du deg mest til i jobben som Amta-redaktør?

– Jeg ser frem til å jobbe i et større team og til lagspillet i avisen. I Vestby Avis ble jeg ofte sittende alene på jobb.

– Hva liker du spesielt godt med Nesodden og Frogn?

– Jeg synes igrunnen at follokommunene er spennende generelt, med sjø og fin natur. Det er små kommuner i sterk vekst, spesielt Nesodden, og dette gir spennende muligheter.

– Fortell noe som folk ikke vet om deg

– For det første er jeg svensk statsborger. Hele familien er svenske, og vi flyttet til Norge da jeg gikk i 3. klasse på barneskolen. Jeg har ikke byttet pass fordi faren min ønsket at vi skulle fortsette å være svenske. Da slapp jeg også militæret, og kunne gå rett til videre utdannelse. For det andre har jeg en tvillingbror som er markedsansvarlig  i spillselskapet Coolbet. For det tredje bor jeg foreløpig i Moss, men jeg kan være på flyttefot.

– Hva ser du helst på TV?

– Ishockey eller fotball. Jeg er ofte sliten, og går gjerne inn på MAX og ser på programmer som Nattpatruljen eller Insider.

– Nå som du ikke kan tenne opp engangsgrillen, hva lager du da?

– Jeg er godt opplært av min mor og lager gjerne tradisjonell svensk husmannskost. Ellers så har vi en fin pizzamaskin som er i flittig bruk. 

– Hvem fortjener en rose?

– Jeg vil gi en rose til alle som står på med frivillig arbeid for andre. Jeg har blant annet vært på en tur i Thailand og Sri Lanka i to uker og besøkt gatebarn, og truffet folk som bruker tid og innsats gratis for andre. Når vi ser hvor opptatt vi er av velstand i Norge, er det fascinerende å se hvor glade folk kan bli over små ting.

– Hvis du hadde 100.000 å gi til et godt formål, hvem ville ha fått dem?

– Frelsesarmeen. De gjør en god jobb for mange som trenger det.

– Dersom du bare skulle være Amta-redaktør i en dag, hva hadde du fokusert på?

– Jeg er veldig opptatt av at Amta skal være en avis for flest mulig. Vi må ha en buffet å servere, der flest mulig finner noe som er spisbart.

Artikkeltags