- Vi føler nok at Nordre Frogn ofte blir glemt i det politiske bildet

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Navn: Morten Wailbel Ernø

Alder: Snart 58 år

Bosted: Nordre Frogn

Yrke: Arkitekt

- Du er med å holde liv i Digerud grendestue. Hvordan var oppmøte på søndagens åpne kafè?

- Helt fantastisk! Det var godt over 80 besøkende som spiste middag og hygget seg. For alle oss som står bak arrangementet betyr det mye at folk stiller opp fra fjern og nær. Det er tydelig at det er et behov for et slikt uformelt treffsted, så dette vil vi fortsette med så lenge vi klarer å få med oss nok frivillige til å hjelpe til. Det er jo litt jobb både i forkant og etterkant av et slikt arrangement, men vi har det veldig morsomt når vi jobber sammen.

-Fortell noe ikke alle vet om deg.

-Jeg har drevet med sportsdans hvor jeg ble Norgesmester i voksen klasse i standard og latin. I tillegg har jeg deltatt i både VM og EM i formasjonsdans i flere år. Det var en fantastisk tid og selv om det er mange år siden, så er jeg fremdeles veldig glad i å danse.

- Hva er det beste rådet du har fått?

- Hele barndommen og ungdommen er jo fulle av gode råd og formaninger, og alle er jo nyttige på et eller annet vis. Først tenkte jeg på rådet om å være ærlig samt å smile til livet, men helt nøkternt er det nok rådet om å se seg godt om før man krysser en vei/gate som har vært mest nyttig. Det har garantert reddet både mitt og mange andres liv.

-Du får 100.000 kroner til et lokale formål. Hva går pengene til?

- Det er vel ingen stor overraskelse at jeg ville gitt pengene til grendestua. Og da skulle vi brukt det til å gjøre om det gamle uthuset til et rustikt og romantisk selskapslokale. Litt a la som i TV-serien «Hver gang vi møtes». Men i påvente av en slik uventet gave så får vi heller finne på noen arrangementer som kan gi noen kroner i kassa, så får vi se med tid og stunder hva det blir til.

- Pluss og minus med kommunen du bor i?

- Vi føler nok at Nordre Frogn ofte blir glemt i det politiske bildet, men personlig trives jeg godt med å ha tilhørighet til Frogn. Siden vi bor omtrent på grensen mellom Frogn og Nesodden, så kan vi glede oss over alle de positive tingene som skjer i begge kommuner. Jeg synes spesielt at det skjer mye spennende og flott i kulturlivet.

- Hvem vil du gi en rose?

- De fleste velger selvfølgelig å gi en rose til sine nærmeste. Min kjære Seppo fortjener så absolutt det han også for all hans omtanke for så mange rundt seg. Men denne gang vil jeg faktisk gi rosen til vår nyvalgte leder Ann Kristin Gullie. Hun er en veldig god leder som jeg håper vi kan ha stor glede av på Digerud grendestue!

- Som gjesteredaktør i Amta for en dag, hva ville du satt på dagsorden?

-  Da ville jeg nok gått grundigere inn på hva som skjer i byggesaksavdelingen i både Frogn og Nesodden kommune. Jeg har stor medfølelse for de som jobber der, men samtidig er det veldig vanskelig for kommunens innbyggere å forholde seg til de lange saksbehandlingstidene som vi nå opplever. For oss som jobber i bransjen er det selvfølgelig også frustrerende å oppleve at søkeprosessene blir så arbeidskrevende og uforutsigbare.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.