Cathrine møtte ulv: - Forstår at man blir engstelig for barn og husdyr

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Et øyeblikk:Navn: Cathrine Sakariassen Sandsmark (46)

Bosted: Drøbak

Yrke: Rektor – Ski ungdomsskole

– Du oppdaget ulv ved Kykkelsrud i Frogn tirsdag morgen. Beskriv opplevelsen!

– Litt uvirkelig, spennende – og for et fantastisk flott dyr.

– Hendelsen skapte en del blest?

– Ja – langt mer enn jeg hadde forventet. Så for meg noen linjer i Amta om observasjonen. Jeg er veldig glad i dyr og deres rett til å bli ivaretatt og respektert. Samtidig er det jo utfordrende å vite hva som er riktig når en ulv kommer så tett innpå bebyggelse. Forstår at man blir engstelig både for barn og husdyr. Har selv både unger, hunder og katt. Et slikt rovdyr er uvanlig å ha så tett innpå – men for et fantastisk flott og fascinerende dyr.

Cathrine så ulv i Frogn: – Det var helt fantastisk! 

Familie møtte ulv på vei til skolen, trolig samme ulv som ble observert i Frogn 

– Fortell noe ikke alle vet om deg!

– Jeg er vigsler ved siden av jobben som rektor.

– Hva er det beste rådet du har fått?

– Opplever å få gode råd ofte, fra familie, venner og dyktige medarbeidere.

– Pluss og minus med Frogn?

– Frogn er en god kommune å bo i. Veldig glad for at det blir bedre fasiliteter på Seiersten. Synes også det nye helsebygget er fantastisk flott.Er litt skeptisk til for mye ukritisk utbygging – mulig det kommer av at jeg gjerne skulle hatt Drøbak som den lille koselige byen jeg har vokst opp i. Samtidig er det flott at mange vil bo her. Minus ble så negativt, forbedringer kan man jo heller tenke seg.

– Hvis du fikk 100.000 kr til et lokalt formål – hvem gir du dem til?

– DFI. Dette fordi jeg er svært opptatt av barn og unges muligheter til å drive med idrett. Det er bidrar til flotte opplevelser, mestring og fellesskap som er noe av det viktigste vi kan gi barn og unge. I idretten møter barn og unge engasjerte og dedikerte voksne som bidrar med mye positivt disse viktige årene. Idretten i Norge er bygget opp av frivillighet, og derfor vil det være avgjørende med gode arenaer og rammer.

– Hvem fortjener en rose?

– Min mamma Britt Sakariassen for alltid å stille opp for familien, og for mange år i Frogn kommune med hjerte for dem som strever mer enn de fleste. Gir gjerne en til mannen min Petter også – det kan nok være litt krevende å være gift med meg.

– Som Amta-redaktør for en dag – hva setter du søkelys på?

– Hvordan vi som lokalsamfunn kan bidra til enda bedre oppvekstvilkår spesielt for ungdommer. Videre ville jeg startet en serie artikler om hvordan de ulike offentlig instanser jobber og hvilken fantastisk jobb de alle gjør hver eneste dag. Det blir raskt negativt fokus når noen er misfornøyd eller ønsker å være kritiske. Vil gjerne at flere vet om alt det flotte arbeidet som gjøres hos for eksempel Barnevernet, NAV, PPT, i hjemmetjenesten og med skole, sykehjem og kultur.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags