Son: – Jeg var ved gjestebryggen ved Son spa for å bade, og skulle rett og slett bare kjøle meg ned i varmen, sier Asphaug om hendelsen som skjedde ved 13:30-tiden søndag ettermiddag.

Hører skrik

Til stede var også søsteren av en venn av Asphaug, som i forbindelse med at 18-åringen skulle hoppe i vannet tok opp mobiltelefonen for å filme.

– Hun fikk ikke med seg selve hoppet, men heller det som skjedde etterpå, sier Asphaug til Vestby Avis mandag.

I videoen, som også er delt i sosiale medier, kan man se en vannskuter som er nær ved å kjøre over 18-åringen. I det Asphaug dukker hodet opp av vannoverflaten kommer vannskuteren kjørende og Asphaug forteller at han forsøkte å sparke seg bort fra skuteren i det han fikk hodet over vannet.

Samtidig kan man også høre en stemme som skriker i det nestenulykken er et faktum.

– Fikk panikk

På stedet der hendelsen skjedde er det fartsgrense på fem knop.

– Alt gikk veldig fort, men i det jeg kom opp av vannoverflaten følte jeg nesten at skuteren traff nesen min. Jeg forsøke å sparke meg bort, men kom ikke veldig langt med det. Jeg fikk panikk, og etterpå handlet det bare om å komme seg opp av vannet.

18-åringen forteller at det var flere tanker som gikk igjennom hodet hans etter at han kom opp av vannet og fikk se videoen søsteren til vennen hadde filmet.

– Det var først da jeg fikk se selve videoen at jeg innså hvordan det kunne ha gått og hvilke konsekvenser det i verste fall kunne fått.

– Hvilke konsekvenser tenker du på?

– Nå gikk det jo heldigvis bra, men konsekvensene dersom jeg for eksempel hadde blitt truffet i hodet hadde vært et av to mulige utfall, sier Asphaug hypotetisk.

Dagen etter hendelsen forteller 18-åringen at han er fysisk uskadet, men at nestenulykken har satt en «støkk» i han.

– Jeg tror nok ikke jeg kommer til å bade der i høysesongen mer. Dette er jo et sted hvor det er mange som bader, og i går var bryggene fulle av folk. Så jeg håper at jeg med dette kan sette lys på noe som absolutt ikke er akseptabel adferd og hastighet i en femknopssone.

Anmelder saken til politiet

Også Fabian Høgseth Asphaugs mor, Aase Høgseth, er skremt over hendelsen som fant sted søndag.

– Jeg ble helt sjokkert da Fabian ringte meg og spurte om jeg hadde sett filmen. Da jeg først så den tenkte jeg at dersom han hadde blitt truffet i hodet er dette noe som kunne endt opp som uaktsomt drap. Han ville rett og slett ikke overlevd, sier moren.

Da Vestby Avis snakker med Asphaugs mor mandag morgen forteller hun at hun har planer om å anmelde forholdet til politiet, og hun bekrefter senere samme formiddag at dette er gjort.

– Du ser på videoen hvor nære både bryggen og Fabian dette var. Jeg tror også Fabian ble svært rystet av det som skjedde, og at han nok ikke innså alvoret før da han selv så videoen.

18-åringen selv håper nå at politiet kan finne ut av hvem føreren av vannskuteren var.

– Dersom vedkommende leser dette kan han også gjerne ta kontakt direkte med meg.