Gå til sidens hovedinnhold

Kirken og speiderne samles om årets julegrantenning på Fagerstrand

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble pes for dem som skulle arrangere fjorårets julegrantenning på Fagerstrand, så dermed svinger de seg rundt tidlig i år i Nesoddens sørlige sentrum.

– Ja, etter at vi måtte hive oss rundt for å få til den tradisjonsrike julegrantenningen på Fagerstrand i fjor, tenkte vi å være litt føre var i år, medgir Fagerstrands speiderleder Elisabeth Belsten en måned før selveste julaften.

Les mer: Speider'n-lopper under hammer'n

– Egen prest

– Nå som vi på Gjøfjell og Fagerstrand har fått vår egen prest, synes vi det var veldig koselig å samarbeide med henne, utdyper Belsten hvorfor de er tidlig i gang med forberedelsene på Fagerstrand.

– Kapellan Kristin Bugge Heilo og speiderne har i år fått laget et veldig familievennlig program. Det vil først bli en liten halvtime med kjente julesanger inne i kirken, sammen med Fremad og en kornettsolist, forteller Belsten om innendørsprogrammet.

Les mer: Speiderne satser på godt vær under helgens loppemarked

Pølser og pepperkaker

– Etter en koselig sangstund går alle ut, og der vil julegranen tennes. Der blir det servert gløgg og pepperkaker av menigheten og speidere.

– Og så må det trimmes rundt treet?

– Ja, vi tar noen runder rundt juletreet før vi roper på nissen, og ryktene sier at han kommer med litt julegodter til oss i år også, bedyrer Belsten som for øvrig frister med:

– Speiderne selger som vanlig varme grillpølser til inntekt for Redd Barna under hele arrangementet. Vi håper alle tar med barn og besteforeldre, og blir med på julegrantenningen, oppsummerer speiderlederen håpefullt om arrangementet som finner sted i og ved Gjøfjell kirke på ettermiddagen første søndag i advent.

Les mer: Nå er julegrana på Fagerstrand reddet

Kommentarer til denne saken