Endelig klart for Fagerstranddagene - venter «all time high»

Dødsing: Fjorårets dødsekonkurranse trakk masse mennesker til vannkanten på Fagerstrand. Lørdag er det duket for nye halsbrekkende stund når verdenselliten i dødsing gjester Fagerstrand. Foto:Staale Reier Guttormsen

Dødsing: Fjorårets dødsekonkurranse trakk masse mennesker til vannkanten på Fagerstrand. Lørdag er det duket for nye halsbrekkende stund når verdenselliten i dødsing gjester Fagerstrand. Foto:Staale Reier Guttormsen

Startskuddet for årets Fagerstranddager går fredag. Arrangør Knut Arne Borgan forteller at alt er i rute og at man nå gleder seg stort til årets høydepunkt på Fagerstrand. I år markerer også festivalen tiårsjubileum og arrangørene har trommet sammen et variert program og en kul line-up lørdag kveld.

DEL

Fagerstrand: Borgan anslår at årets Fagerstranddager blir «all time high» både når det kommer til kvaliteten i arrangementet og besøksantallet.

– Ut fra engasjementet og interessen i sosiale medier har jeg mistanke om at det vil komme betraktelig flere folk enn tidligere år. Med den «line-upen» skulle det bare mangle. Vi er veldig stolte av artistrekka. Nå håper jeg folket kjenner sin besøkelsestid, sier Borgan.

Folkefest

Fjorårets festival ble også en stor suksess. Totalt sett gjennom helgen anslår Borgan at om lag 5000 mennesker var med å gjøre Fagerstrandagene 2018 til en folkefest.

Folkefest skal det også bli denne sankthanshelgen. Værgudene ser ut til å gjøre sitt for at årets festival blir en suksess.

– Værmeldingene ser veldig bra ut, det er akkurat som bestilt. Jeg gikk jo ut i Amta i mars og lovet godvær, og jeg holder alltid det jeg lover, det har jeg gjort i tre år nå. Jeg kan med andre ord ikke slutte i styret, for da kommer sikkert drittværet, smiler Borgan.

Verdenseliten

Festivalhelgen starter med vorspiel og konsert med Fudpuckers på Yorker fredag kveld. Lørdag blir det et tettpakket program. Den offisielle åpningen er det kultursjef Ellen Knutsen som står for klokken tolv på lørdag. Videre blir det blant annet markedsboder på brygga fra tidlig formiddag. Det er også duket for dødsekonkurranse med dødsere i verdenseliten. Ifølge Borgan er det 33 påmeldte dødsere foran årets konkurranse.

NB! Amta streamer dødsekonkurransen fra klokka 13.

Lørdagskvelden fylles med en imponerende artistliste. Rølpens fedre, Staysman og Lazz, står på scenen i vannkanten på Fagerstrand. Det samme gjør MGP-finalist Keiino. Publikum får også høre HB Overdrive, Tre verdiløse menn og Apache.

Barna og familien får også sitt under årets Fagerstranddager. Det blir trikseshow fra noen av Norges aller beste skateboardere både lørdag og søndag. Søndag kommer også Team Bissevov innom Fagerstranddagene. Marianne og hunden Vega så man sist i Norske Talenter på TV2. De gir publikum et fantastisk show, og barna kan få prøve seg sammen med Vega.

Gedigent spleiselag

Fagerstranddagene er et gedigent spleiselag mellom frivilligheten og det lokale næringslivet.

Borgan setter stor pris på alle som er med og bidrar til at man denne helgen arrangerer Fagerstranddagene for tiende gang.  Han  er uendelig takknemmelig over samarbeidet med NYD ved Dag Wroldsen, Fagerstrand Båtforening og alle andre som er med å gjøre det mulig å arrangere folkefesten nok en gang.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags