– Dette hadde jeg ikke forventet da vi startet turneringen forrige søndag. Men jentene har stått på, og kjempet i hver eneste kamp og scoret 33 mål på de sju kampene, sier Jan som innrømmer at det faktisk kunne ha stoppet allerede i puljespillet.

– Det var svært jevnt der, med tre lag som endte på ni poeng sånn at vi gikk videre på målforskjellen, mens Tertnes som vi tapte for, røk ut. Men de vant til slutt B-sluttspillet, så nivået på puljen vår var utvilsomt bra, sier treneren som roser både jentene og alle de som er med og støtter opp rundt laget.

– Nesodden IF begynner å få god dreis på jentefotballen, og det samarbeides godt i flere årskull. Da er det litt moro at vi lykkes så godt som vi gjør. Det gir garantert inspirasjon til de yngre årskullene, og dette tror jeg hele jentefotballen i NIF vil vokse på., sier en glad jentefotballtrener, Jan Kleven.

– Nesodden fotball har de siste årene jobbet med ett jenteløft og det er nå bedre struktur og flere unge fotballspillende jenter i klubben enn tidligere. Satsingen er helt i starten og klubben håper flere og nye ungdommer/ yngre/ voksne tar turen innom fotballbanen for en sosial og sportslig arena.

Viktig storseier

NIF-jentene la grunnlaget for cuptriumfen i puljespillet, der de startet med å vinne hele 14–1 over Åmdal-Tokke. Så vant de en helt avgjørende seier over Hasundgot, før det ble en liten nedtur mot Tertnes. Men i sin siste kamp i puljen, slo de palestinske Shabra & Shatila hele 8–0 – noe som skulle vise seg å holde akkurat til puljeseier med identisk målforskjell som Hasundgot – som NIF-jentene da slo på innbyrdes oppgjør. Dermed fikk Nesodden en liten fordel i sluttspillet med walkover i 1/8-finalen.

Tett og spennende

I kvarten møtte jentene fra NIF, et samarbeidslag fra Sunnmøre kalt LIL/MSIL/FIL. Det ble en jevn batalje, som Jan Klevens jenter greide å vinne 3–2 gjennom hardt arbeid og gode prestasjoner.

– Det var mange fysisk gode lag med i denne turneringen, og vi er jo ett av dem. Spillerne på laget skal virkelig ha ros for at dem sto på i hver kamp, sier treneren som at det like gjerne kunne blitt finale i stedet for bronsefinale for laget hans.

– Semifinalen mot Syrl var veldig jevn, og den kunne fort vippet vår vei. Men dessverre tapte vi. I bronsefinalen var det like jevnt, men heldigvis greide vi å slå Sotra på Golden Goal. Det var omtrent like gøy som å vinne en finale, og jentene var utrolig glade etter seieren, sier Kleven som også så finalen.

– Den var også veldig spennende, og vi hadde absolutt hatt noe der og gjøre. Men vi er veldig happy med bronsemedaljer, og snart skal jentene ut og få disse. Det blir stort, avslutter NIF-trener Jan Kleven med etter at cupeventyret for NIF J14 endte med en fantastisk tredjeplass.

Disse jentene var med på bronselaget.

Linnea Kleven, Helene Lunde, Judith Remvik, Ellen Støbakk, Julia Labrå Åse Strøm, Salome Sundaune, Nabait Belay, Una Onarheim, Benny Cole, Ida Røer Birkeland.


Trenere og lagledere har vært Robert Onarheim, Gøran Labrå, Marit Røer Ellefsen og Jan Kleven.

– Vi satte stor pris på den gode oppbakkingen og dekningen av året Norway Cup fra Nesodden Fotballklubb og sportssjef Fredrik Lund Vang, avslutter Kleven.

Les også

Nesoddenfestival tilbake for andre år på rad: – Det er viktig for oss at alt er mest mulig lokalt