Nesodden kan få sitt eget «fattighus»

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Det vi først og fremst håper på er å etablere et sosialt miljø, med for eksempel gratis kafe en gang i uka – ettersom mange sliter med å få råd til ordentlig mat, sier Sigmund Espedal.

Han var en av intitiativtakerne til et åpent møte i Tangenten onsdag kveld. Målet er å starte et arbeid mot etableringen av et selvstyrt tilbud for mennesker med lite penger, tilsvarende Fattighuset i Oslo.

– Vi er flere som ser behovet et tilbud for fattige også i vår kommune, og ønsker å etablere dette etter inspirasjon fra Fattighuset i Oslo. Tanken er at dette er et første møte for å samle krefter, og få på pass en arbeidsgruppe eller styre, sa Espedal før møtet.

Det skulle vise seg at de fleste som møtte opp var villige til å stille opp for dette. Christine Tetlie, som har mye erfaring fra Fattighuset i Oslo, var blant de sju–åtte som nå skal prøve å skape hjelpe til de drøyt 1300 nesoddingene som i følge statistikken ligger under såkalt medianinntekt – altså inntekten som ligger i midten når inntekten fra alle husholdninger settes ved siden av hverandre i stigende rekkefølge.

Se også: " Vi er ikke så mange her på Nesodden, men sårbarheten og fattigdommen gjemmes lett bort."

Fattighuset i Oslo er en selvhjelpsorganisasjon som ble startet 1994 av fattige for fattige, og som fungerer godt.

Forsamlingen var optimistisk med hensyn til tilgang på mat, klær og andre ressurser.

– Det som er vanskelig er å finne et passende lokale, konstaterte Espedal. Han hadde sjekket mulighetene Nesoddtangen gård.

– På dagtid er det ikke store muligheter der.

Navnet «fattighuset» ble også diskutert. Skal man kalle en spade for en spade uten skam, eller finne et mer hyggeligklingende navn?

Det og hvor det kan gå an å etablere et hjelpehus for dem med lite penger gjenstår å se når den nyetablerte arbeidsgruppa får kommet i gang.

– Hvis noen har et lokale må de gjerne ta kontakt, ber Espedal og de andre.

Artikkeltags