FOLLO: Vi starter helgerunden med en merkelig hendelse natt til fredag. I 01:30 tiden natt til fredag fikk politiet inn en melding fra en beboer i Vestby, som forteller at noen sto på utsiden og kikket inn gjennom stuevinduet .Politiet ble varslet av huseier med en gang. Videre skal huseier ha gått ut for å undersøke, men personen skal ha kjørt av gårde i bil, skriver ØB.

Det har ikke vært mulig å identifisere personen, da det ikke foreligger noen nøyaktig beskrivelse av utseende eller annen viktig informasjon, ifølge politiet.

Vi tar med at ved ti-tiden fredag kveld stoppet en politipatrulje en bil for kontroll på Vinterbro. Føreren fremsto som påvirket og patruljen valgte ta med mannen til legevakta for grundigere sjekk. Førerkortet ble beslaglagt og bilføreren blir anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand. Bilføreren var en mann i 30-årene fra Ski.

Av veien

Klokken 04.58 natt til lørdag meldte en sjåfør at han hadde kjørt av veien ved rundkjøringen ved Holstad. Grunnen til utforkjøringen var vannplaning. Det var ingen personskader, men noe skader på autovernet. Sjåføren trengte ikke berging, og kom seg videre selv.

Natt til lørdag fikk politiet også en melding fra en forbipasserende om at en bil hadde krasjet i en lyktestolpe ved Dalefjerdingen i Enebakk. Airbag ble utløst, og stolpen skal ha ligget i veibanen i flere timer. Norgesnett ble kontaktet. Det skal ikke ha vært personskader.

Politiet fikk meldingen klokken 05.52 og rykket ut, men føreren var ikke å se. Det var heller ikke blodspor på stedet. Politiet kom på stedet først klokken 07.50, og bestilte berging. Bilføreren er fra Indre Østfold.

En hektisk natt til søndag og lørdag kveld

Vi skal videre til natt til søndag. Innbrudd, festbråk og bevæpnet utrykning var noe av det politiet i Nordre Follo jobbet med natt til søndag.

Kvart på ti fikk politiet en melding fra et vaktselskap at det hadde vært et innbrudd i et hus i Flateby. Vedkommende observert på kamera. Politiet til stedet fikk kontroll på vedkommende. Han utagerte når vi kom og ble kjørt til arresten. Mannen som er i 30-årene hadde knust en rute. Politiet oppretter sak på forholdet.

Klokken ti ble en mann i tjueårene observert gående rundt med en øks i Ås, forteller oppdragsleder Solbakken. Ca klokken ti fikk politiet melding fra Ås at en mann befant seg i hagen til melder. Vi reiste ut til stedet med bevæpnet patrulje. Politiet forteller at de fikk kontroll på en mann som passet beskrivelsen.

Han hadde ikke øks på seg når vi fant han, men politiet fant en øks liggende ved et eldrehjem i nærheten. Han fremsto rar, ifølge politiet. Mannen ble kjørt til en helsesjekk for en vurdering av tilstand og ble tatt hånd om av helsevesenet.

Bråk på Jams

Så skal vi til det glade uteliv. Det vil si, for alle var det ikke en like bra bytur. Politiet fikk melding fra en vekter på Ski Storsenter klokken 01.12 natt til søndag.

En kar fra Siggerud hadde oppført seg såpass ufint på utestedet Jams og mot vekteren at vedkommende valgte å kontakte politiet. De tok seg en tur til stedet hvor de påtraff mannen. Han fikk streng beskjed om å holde seg unna Ski sentrum frem til klokka åtte søndag morgen

Klage på bråk i Kolbotn

Klokken halv to natt til lørdag kom det klager fra beboere på Kolbotn om feststøy hos en av naboene. De meldte at bråket hadde pågått en stund. politiet rykket ut til noe som viste seg være en fest med deltagere av den yngre garde.

Patruljen sørget for at festen roet seg ned, og de fikk også beskjed om å være stille resten av natten. Politiet valgte i tillegg å kontakte foreldrene.

Det var også flere tilfeller av festbråk. En snau time før midnatt rykket politiet ut til en annen fest. Det var naboer til en fest på Nygård i Ås som klaget fordi de ikke fikk sove.

Politiet tok en tur innom festen som viste seg å bestå av godt voksne festdeltakere. De fikk forklart situasjonen og fikk beskjed om å avslutte slik at det ble nattero fram til klokka åtte søndag morgen.

Klokken 02.37 var det en slåsskamp mellom to personer i Ski sentrum. Politiet rykket ut med flere patruljer. Siden det også ble meldt om blod så kom også en ambulanse til stedet. Det viste seg at det ikke var noen personskader å snakke om.

Politiet tok en prat med begge parter i slåsskampen samt vitner, men det er vanskelig å vite hvem som har gjort hva. Det ble ikke noe mer ut av saken, ifølge politiet. De to som var i slåsskamp er to menn i 20-årene fra Ski.