NESODDEN: Nesoddens barnehager markerte verdensdagen for psykisk helse over hele halvøya freda 15. oktober.

Ved Munkestien barnehage ved Skoklefall var det god stemning da de på kreativt vis markerte det viktige temaet.

For dem ble dette mer enn en markering. For første gang på evigheter fikk de faktisk samlet hele barnehagen til et felles arrangement. De er nemlig delt opp på to bygg, Munkestien sør og Munkestien nord avskilt med en stor gressbane imellom de. Dette var sentrum for deres aktiviteter.

Etter at foreldrene hadde blitt ønsket velkommen med kaffe på morgenkvisten og fem råd for å få bedre psykisk helse, var det barna sin til å få en stor opplevelse.

Mens barna sang og danset, fikk de brått besøk av noen kjente figurer.

– Se Klartemus, sa flere av ungene da den kjente barnefiguren brått dukket opp til stor overraskelse.

Klatremus var spilt av Susanne Dale. Senere dukket også figuren reven opp, spilt av Eirik Knudsen.

Bildeserie

BILDESERIE: Stor markering i barnehagen

– De vil jo spise hverandre, og vi ønsker heller at vi skal være venner. Reven er ute etter å spise klatremus, og det er ikke noe hyggelig, forteller assisterende styrer, Benedicte Bølling.

Hun får støtte av virksomhetsleder Karianne Thorsby Krange.

– Det er ikke helt tilfeldig at vi valgte det temaet. For å samle barnehagen, valgte vi et felles tema som vi jobber med. Vi har Hakkebakkeskogen som et utgangspunkt til å skape ett felles lekeunivers. Det var fint å knytte det temaet inn i en felles samling, sier hun.

Samlet for første gang på lenge

Den ene barnehagen, er som nevnt separert på to bygg. Nå kunne den endelig juble for at de kunne samle hele barnehagen, som tidlig har vært adskilt av kohorter, sperrebånd og så videre.

– Driften har vært preget av kohorter med avskilte områder og gjerder på lekeplassen. Nå er vi over i normal drift og det er helt fantastisk. Nå kunne vi endelig samle alle sammen og holde hverandre i hendene og synge. Vi ønsker ikke å være avskilte, sier virksomhetslederen.

– Er dere fornøyd med gjennomføringen?

– Vi begge er nye, og vi aldri har arrangert et fellessamling. Men det var veldig hyggelig. Det virker som alle har satt pris på dette, avslutter Thorsby Krange.