I en koselig hage i Osloveien på veien ned til Drøbak er bedene striglet, hekken klipt og vi blir møtt av en meget fornøyd dame.

– Se så fint det har blitt hos meg. Nå gjenstår bare malingen av terrasseveggen så er vi i mål til 17. mai, sier Gundersen.

Flippers UB

Nylig hadde Solfrid besøk av fire unge gutter fra Frogn videregående. Oliver, Andreas, Emil og Kristoffer driver nemlig ungdomsbedriften Flippers UB. De går andre året på businesslinja og kan gjøre alt fra maling, bilvask, rivearbeid og hagearbeid. For å nevne noe.

Ungdomsbedriften har to høytrykksspylere de tilbyr å bruke til å spyle innkjørsel, husvegger, terrassebord med mer.

– Vi samler inn penger til klassekassa, så vi tenkte at vi kunne prøve å jobbe litt for andre i Drøbak. Vi la derfor ut info i Facebook-gruppen Drøbaksvenner.

Og der fikk de napp.

– Solfrid tok kontakt med oss noen dager etter. Hun ønsket at vi kom og jobbet litt hos henne 2. mai. Vi tok med oss utstyr og jobbet med alt mulig hagearbeid den dagen. Der fikk vi mange oppgaver og fikk samlet inn en god mengde til klassekassa som skal brukes på klassetur i VG3, forteller Kristoffer i Flippers UB.

Mange oppgaver ble gjort

Solfrid forteller at guttene høytrykksspylte terrassegjerde, klippet hekken, luket i blomsterbedene, la på bark, la ut elvestein mellom trappetrinn og fjernet spiker fra gammel terrasseplank, før de kunne leveres på Bølstad.

– Guttene fylte opp en hel pizzaeske med spiker.

– Jeg koste meg med å følge med på den flinke ungdommen jobbe og dette er jo vinn-vinn for begge parter. Jeg la merke til at de hadde god erfaring med slik arbeid. Det er helt klart flere som gjerne skulle hatt litt hjelp, men kanskje de synes det er skummelt med fremmede gutter hos seg fordi de kanskje ikke er vant til det, sier Solfrid.

Etter besøket hos Solfrid fikk guttegjengen i Flippers UB flere forespørsler og er svært takknemlige for det.

– Jeg er imponert over innsatsen, de holdt på i fire timer i hagen min. Det er ikke store plassen jeg har her, men jeg trives godt og det passer meg helt perfekt med gåavstand til sentrum og spaserturen opp til trening på Bølgen, smiler Solfrid.

– Men det må nevnes. Når man får slik hjelp som jeg fikk av disse ungdommene kan man ikke være annet enn takknemlig.