– Terskelen er veldig lav, det er helt greit å være litt rusten, sier Jane Kristiansen som er en av korpsets veteraner.

– For å få skikkelig 17. mai-stemning på Fjellstrand er vi nødt til å få flere korpsmusikere med. Alle er hjertelig velkomne. Det er ingen grunn til å være sjenert. Her er det ingen som har øvd siden i fjor, smiler Kristiansen.

Tilleggskorps

Som navnet indikerer startet korpset som et tilleggskorps fordi 17. mai-toget på Fjellstrand er såpass langt at barnehagebarna, som går bakerst, ikke kunne høre skolekorpset, som går først. Fra og med i fjor har imidlertid Gammel Reserve marsjert første i toget og besørget musikken alene.

– I år trenger vi nye folk på alle instrumenter. Du trenger ikke å være kjempeflink og det heller ikke er umulig å få lånt et instrument.

Drillkorps

– I tillegg har vi i år ønske om å få til et drillkorps – bare for moro skyld. Vi har allerede fått vervet noen drillfolk, men trenger flere. Det er fortsatt godt over en måned til 17. mai og god tid til å gjenoppta gamle kunster – eller lære nye drillkunster.

– Det er bare å ta kontakt med Petter Østbye eller stikke innom Fjellstrand frisør og snakke med meg, sier Jane Kristiansen

Utenom 17. mai har korpset tradisjonelt kastet glans over Fjellstranddagen og julegrantenninga før jul. Musikerne kan fortelle om mye moro gjennom årene – for eksempel turne per buss over hele Nesodden i anledning tjueårsjubileet og flere korpsturer med nesoddbåten. I første omgang gjelder korpsets nødrop nasjonaldagen.

Les også: Nesodden får eget bestillingsverk

Les også: Diger korpshappening på Nesodden – med selveste Garden på besøk